Divizia A1 (m): Sâmbătă și duminică se reia returul. Arcada – Zalău, cel mai tare meci

gabriel ghionea volei craiova cev
gabriel ghionea volei craiova cev
Gabriel Ghionea (Craiova) in atac

 

Sâmbătă începe cel mai trist retur de campionat din ultimii ani în Divizia A1. Trist pentru că întotdeauna e un lucru dureros când dispare subit o echipă.

Evident toată lumea știe de retragerea din campionat a campioanei Tomis Constanța. Cum conducătorii ei au luat această decizie între tur și retur, rezultatele înregistrate de constănțeni în prima parte a campionatului se vor păstra, în vreme ce în retur adversarele lor vor câștiga la ”masa verde” cu 3-0. Prima beneficiară a acestei reguli e Unirea Dej.

În această etapă liderul clasamentului, SCM U Craiova se deplasează la București, pentru meciul cu Dinamo. Din păcate, iubitorii voleiului din Capitală nu vor putea vedea pe viu singura echipă neînvinsă în tur, deoarece în continuare sala nu are avizele ISU, ceea ce mi se pare un lucru cu totul impardonabil. Nu doar din partea clubului Dinamo, care nu e în stare să facă totul pentru a obține acel aviz, ci și din partea Federației. Când vorbesc de FRV nu mă refer la avize, evident, ci la modul în care gestionează această situație. Nu e normal, într-o lume în care sportul, (indiferent că e volei, fotbal, hochei pe iarbă sau darts) se practică în primul rând pentru spectatori, tocmai de fani să se ferească. Ori, de două luni, în sala Dinamo se joacă volei doar pentru jucători și oficiali. Logic ar fi ca echipa gazdă care nu are sală omologată ISU să fie obligată să joace în altă parte. Pentru ca spectatorii care chiar iubesc acest sport să poată vedea meciurile. Altfel, se va continua așa până la Sfântul Așteaptă. Partea bună este că meciul Dinamo – Craiova va fi televizat în direct pe DigiSport, dar oricum situația nu este deloc normală.

Derby-ul etapei va avea însă loc duminică, la Galați, unde Arcada va primi replica formației Volei Municipal Zalău. Și această partidă va fi televizată.


Divizia A1 (m) – etapa a 12-a

Tomis Constanța – Unirea Dej 0-3 (0-25, 0-25, 0-25)

Sâmbătă

Ora 16.00: VCM LPS Piatra Neamț – Tricolorul Ploiești

Ora 16.00: Dinamo – SCM U Craiova (în direct la DigiSport)

Ora 17.00: Volei Club Caransebeș – ”U” Cluj

Ora 18.00: CSM București – Ștința Explorări Baia Mare

Duminică

Ora 13.30: Arcada Galați – Volei Municipal Zalău (în direct la DigiSport)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns