Divizia A1 (m): Tricolorul Ploiești a dat lovitura: l-a legitimat pe Bogdan Olteanu!

bogdan olteanu volei brasil kirin
bogdan olteanu volei brasil kirin
Bogdan Olteanu in atac

Transfer de senzație în Divizia A1 la volei masculin. Tricolorul Ploiești l-a legitimat pe Bogdan Olteanu, unul dintre cei mai valoroși jucători români din ultimii 20 de ani. Vestea a fost anunțată chiar de ploieșteni, pe site-ul oficial.

În vârstă de 36 de ani, Bogdan Olteanu va reveni după 15 ani în voleiul din țara noastră, cei care au reușit să-l convingă fiind cei de la Tricolorul Ploiești, care se anunță astfel o pretendentă autorizată la cucerirea titlului de campioană. Unul dintre factorii decisivi ais emnării contractului pe un an cu Tricolorul Ploiești a fost, cu siguranță, prezența pe banca tehnică a lui Sergiu Steancu, de care pe Bogdan îl leagă o prietenie de 20 de ani. De altfel, Sergiu este și nașul fiului lui Bogdan și al lui Lili, Lucian Keoki.
Fost căpitan al echipei naționale, Bogdan Olteanu evoluează pe postul de secund (extremă pentru cei mai pretențioși în exprimare). El are 1,99 m înălțime și 96 de kilograme.

În ceea ce privește performanțele lui sportive, îmi va face mereu plăcere să le reamintesc: Este primul român care a evoluat în Argentina (a cucerit trei titluri și a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial al Cluburilor), în Brazilia (acum doi ani a fost vicecampion al acestei țări), în China. Dar mai bine vă las să citiți toate echipele la care a fost până a semna cu Tricolorul Ploiești: în ţară a jucat la Ştiinţa Bacău (1998-1999) şi Universitatea Craiova (1999-2002), după care a evoluat doar în străinătate, la echipele VfB Friedrichshafen (Germania, 2002-2004), Teleunit Gioia del Colle (Italia, 2004-2005), Mail Service Corigliano (Italia – A2, 2005-2006), Modugno-Noicattaro Volley (Italia – A2, 2006-2007), Fiorese Spa Bassano (Italia – A2, 2007-2008), Unicaja Almeria (Spania, 2008-2010), Tours Volley Ball (Franţa, 2010-2011), UPCN San Juan (Argentina, 2011-2014), Sichuan Guangzhou (China, 2014), Brasil Kirin (Brazilia, 2015-2016) şi Exprivia Molfetta (Italia, 2016-2017).

CITEȘTE ȘI:   Liga Europeană (f): România, învinsă de Slovenia. Am încheiat competiția pe locul 3 în grupă

Are în palmares:  Cupa Germaniei, Cupa Spaniei, Cupa Franţei, Cupa Americii de Sud, participări în Liga Campionilor, titlul naţional în Argentina de trei ori, dar şi finala în Brazilia, în 2016, cu Vôlei Brasil Kirin Campinas.

Iar ca să vă dați seama de intențiile Tricolorului de a ataca titlul de campioană, vă mai reamintesc că în această perioadă echipa i-a mai transferat pe ridicătorul naționalei, Cristian Bartha, pe centrul Julian Bissette și pe liberoul Philipp Kroiss.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns