Divizia A1 (m): ”U” Cluj a produs surpriza campionatului cu Dinamo. Steaua, revenire senzațională cu Craiova

Steaua a reușit o nouă victorie mare în campionat

Turneul 3 al Diviziei A1 la volei masculin a oferit două meciuri senzaționale, cu rezultate pe măsură. Clujenii și steliștii au fost eroii zilei de sâmbătă.
Cel mai spectaculos meci al zilei s-a disputat în sala ”Mihai Viteazul” din Capitală, acolo unde Steaua a revenit de la 0-2 cu SCM U Craiova și s-a impus cu scorul de 3-2, demonstrând ce poate face pe teren puterea unei echipe unite. Nu și antrenate suficient, dar nu din vina antrenorului, care este unul foarte bun, ci a coronavirusului, pentru că formația a avut doar două zile de pregătire în efectiv complet înaintea meciului cu SCM U Craiova. Și, după cum a arătat echipa de start, se pare că jucătorii reveniți după convalescență nu erau complet refăcuți, pentru că în teren a fost introdusă – cu o excepție, falsul Bontea – toată echipa din turneul trecut, când a avut doar 7 jucători pe foaie.
Stelistul Paul Peța, din nou strălucitor

Apoi, din setul secund, pe teren a fost introdus Paul Peța, care este, după părerea mea, cel mai valoros jucător român care evoluează pe postul de secund din campionat. Nu doar că este un foarte bun atacant, dar este strălucitor în apărare, la preluarea din serviciu având, în meciul cu Craiova, nu mai puțin de 73% preluări pozitive din 30 de mingi. De altfel, el a fost cel mai ”căutat” cu serviciul de jucătorii adverși, o greșeală tactică de neînțeles, având în vedere că și în meciul cu Dinamo, din prima etapă, a avut cifre fabuloase la preluare. Iar unul dintre punctele obligatorii atinse la ședința tehnică de dinaintea unui meci este cel în care antrenorul le explică propriilor jucători pe cine nu trebuie să servească…

Mircea Paul Peța și Marius Iftime au excelat și în apărare, nu doar în atac
Mircea Paul Peța a excelat și în apărare, nu doar în atac (FOTO: Doarvolei.ro)

Ciprian Matei, cu 18 puncte, a fost cel mai bun marcator al Stelei și al meciului. El a fost urmat, de la bucureșteni, de Peța, cu 12 puncte. De la craioveni s-au remarcat Ewoud Gommans, 17 puncte, și veteranul Laurențiu Lică, 15 puncte. Acesta din urmă demonstrează, al 40 de ani, că vârsta e doar o cifră în buletin atunci când toată viața ai fost un profesionist și probabil că dacă oltenii ar avea încă doi-trei ca el ar câștiga la pas titlul de campioni.
”U” Cluj a produs surpriza campionatului, învingând pe Dinamo

Dacă Steaua este un exemplu de ce poate face pe teren o echipă unită (și nu mă refer doar la jucătorii din teren), Dinamo este exact la polul opus, arătând ca o echipă dezbinată. Cele două au avut condiții similare de pregătire, dar maniera de joc și, implicit, rezultatele, au fost total diferite.

Și dinamoviștii, ca și steliștii, au fost afectați serios de coronavirus, așa că la turneul de săptămâna trecută au jucat în 6 (steliștii au evoluat în 7). Și dinamoviștii, ca și steliștii, au făcut doar două antrenamente în efectiv complet (la ei putem considera și meciul cu Arcada antrenament la cum au jucat), numai că prestațiile și rezultatele celor două echipe au fost diametral opuse. Astfel, Dinamo, care la începutul campionatului se anunța una dintre principalele favorite la titlu – când ai o linie formată din brazilieni care nu sunt neica nimeni nu poți avea alt obiectiv – a pierdut categoric, scor 0-3, meciul cu Universitatea Cluj! Vlad Negrean, Claudiu Iov și Marius Ciortea, toți cu câte 13 puncte, au fost cei mai buni jucători ai învingătorilor. De la bucureșteni s-au remarcat Jose Maia Gomez (13 puncte), Mihalcea și Leite, ambii cu câte 7.

SCM Zalău și Unirea Dej, victorii fără emoții

În celelalte meciuri de sâmbătă favoritele s-au impus fără mari emoții.

SCM Zalău a învins acasă cu scorul de 3-0 pe Explorări Baia Mare, dar în acest meci surprinde lipsa de reacție a echipei vizitatoare, care a pierdut seturile la 12, 11 și 13.

Unirea Dej s-a impus cu scorul de 3-1 în fața celor de la UV Timișoara, care au obținut primul set din acest campionat.

Divizia A1 (m): Programul și rezultatele Turneului 3

Grupa 1 (Zalău)

Sâmbătă, 28 noiembrie

CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – Explorări Baia Mare 3-0 (25-12, 25-11, 25-13)

Grupa 2 (Steaua)

Sâmbătă, 28 noiembrie

Steaua – SCMU Craiova 3-2 (13-25, 23-25, 25-22, 25-22, 15-10)

Duminică, 29 noiembrie

17.00 SCMU Craiova – Știința București – în direct AICI

Luni, 30 noiembrie

17.00 Steaua – Știința București – în direct AICI

Grupa 3 (Brașov)

Vineri, 27 noiembrie

CSU Brașov – Unirea Dej 0-3 (15-25, 16-25, 16-25)

Sâmbătă, 28 noiembrie

Unirea Dej – UV Timișoara 3-1 (23-25, 25-10, 25-17, 25-17)

Duminică, 29 noiembrie

12.00 CSU Brașov – CS UV Timișoara – în direct AICI

Grupa 4 (Galați)

Vineri, 27 noiembrie

Arcada Galați – Dinamo 3-0 (25-20, 25-17, 25-15)

Sâmbătă, 28 noiembrie

Dinamo – „U” Cluj 0-3 (20-25, 29-31, 23-25)

Duminică, 29 noiembrie

18.00 Arcada Galați – „U” Cluj – în direct AICI
ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns