Dr. Gabriel Cherebețiu, nomnalizat pentru includerea în Volleyball Hall of Fame. Unde poate fi votat

Doctorul Gabriel Cherebețiu

În aceste zile putem contribui la includerea în Hall of Fame-ul voleiului mondial a primului reprezentant al României. Doctorul Gabriel Cherebețiu poate poate fi votat pe site-ul volleyhall.org la categoria Personalități, până la 28 februarie. O persoană poate vota zilnic până la finalul lunii.
Născut la Blaj, în 1935, doctorul Gabriel Cherebețiu a scris istorie în voleiul românesc, dar și în cel mexican. Vicecampion mondial în 1956 (Paris), medaliat cu bronz la edițiile CM din 1960 (Rio de Janeiro) și din 1962 (Moscova), cel care a evoluat pe postul de ridicător are în palmares și medalia de argint la Campionatul European din 1958, de la Praga. A fost, apoi, antrenorul secund al naționalei, dar și medicul formației. La ediția din 1968 a Jocurilor Olimpice a condus naționala Mexicului, care participa în calitate de organizatoare a competiției.

În anii ’70, Gabriel Cherebețiu a fost profesor la Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS), formând numeroase generații de viitori antrenori și profesori de educație fizică și sport.

În 1978, a fost inclus ca medic sportiv în grupul de specialişti români care, la solicitarea Institutului Naţional al Sporturilor din Mexic, s-a deplasat în această ţară pentru a sprijini pregătirea sportivilor mexicani în vederea Universiadei 1979 – Mexico.
La expirarea contractului, s-a stabilit în Mexic, unde a continuat să reprezinte cu strălucire medicina sportivă şi voleiul românesc. A condus cursuri de specializare în medicina sportivă şi a avut o contribuţie importantă la organizarea activităţii din acest domeniu. S-a implicat cu succes în pregătirea antrenorilor de volei mexicani şi a antrenat echipa naţională a Mexicului.
Doctorul Gabriel Cherebețiu
Doctorul Gabriel Cherebețiu (FOTO: em360.ro)

Gabriel Cherebețiu a fost președintele Comisiei Medicale a FIVB și director tehnic al FIVB

Membru al Comisiei de documentare şi cercetare ştiinţifică din cadrul FIVB (1963-1971), membru, apoi preşedinte al Comisiei Medicale a FIVB (1971-1988), director tehnic al FIVB (1988-1991).
În Mexic a avut şi o bogată activitate publicistică, fiind redactor la reviste medico-sportive şi autor a numeroase lucrări de cercetare ştiinţifică şi de îndrumare metodologică. A scris, de asemenea, articole cu subiecte tehnico-metodice din volei şi o carte de tehnica voleiului ”Fundamentos tehnicos del voleibal moderno”, considerată ca manual de bază pentru antrenorii mexicani de volei din acea vreme.

Unde poate fi votat Dr. Gabriel Cherebețiu pentru Volleyball Hall of Fame

Nominalizarea pentru International Volleyball Hall of Fame reprezintă recunoașterea contribuției aduse de Doctorul Gabriel Cherebețiu dezvoltării voleiului mondial. Iar votul nostru, al tuturor, îl poate așeza pe soclul pe care îl merită, în galeria celor mai importante personalități ale acestui sport.
AICI puteți vota pentru admiterea Doctorului Gabriel Cherebețiu în Hall of Fame.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns