E ziua semifinalelor în turneul preolimpic european la volei masculin de la Berlin

volei lucian nastase germania polonia
volei lucian nastase germania polonia
Duel la fileu in meciul Germania – Polonia, sub ochii arbitrului Lucian Nastase

Berlinul găzduiește azi două meciuri care ar putea fi oricând finale de campionat european la volei masculin. Acum nu e vorba decât de semifinalele turneului european de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio.

Fără a o lungi prea mult, vă voi spune doar că azi, de la ora 17.35, gazdele, Germania, vor juca în prima semifinală a turneului preolimpic contra Rusiei. Câștigători ai Grupei A după victoria dramatică obținută ieri, scor 3-2 (21-25, 25-17, 25-22, 20-25, 15-10) în fața campioanei mondiale, Polonia (într-un meci arbitrat din scaun de arbitrul român Lucian Năstase), nemții joacă împotriva ocupantei locului secund din Grupa B, Rusia, formație care a pierdut un singur meci, în fața Franței. Prima semifinală va putea fi urmărită în direct pe Laola1.tv.
În cea de-a doua semifinală, programată la ora 20.35, ora României, se vor întâlni campioana mondială, Polonia, și campioana europeană, Franța. Învingători cu scorul de 3-0 (225-19, 25-20, 25-16) în fața Bulgariei, în ultimul meci din grupă, francezii au câștigat grupa pierzând un singur set și par echipa cea mai în formă de la acest turneu. Diseară, așadar, pe Laola1.tv, vom vedea o confruntare de vis, mai ales că în sală vor fi mii de fani polonezi care își vor încuraja echipa așa cum știu ei mai bine.

Miza semifinalelor e foarte importantă: câștigătoarea turneului va merge direct la Jocurile Olimpice de la Rio. Finalista, dar și ocupanta locului al treilea (câștigătoarea finalei mici) vor obține dreptul de a juca la turneul preolimpic mondial de la finalul lunii mai.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns