Campionatul European de volei masculin: prezentarea tuturor celor 16 echipe. Avem și un antrenor român la turneul final: Gheorghe Crețu

volei campionat european antrenori
volei campionat european antrenori
Cei patru antrenori din Grupa A, la conferinta de presa comuna

De astăzi, 9 octombrie, și până duminica viitoare, 18 octombrie, în Bulgaria și Italia se desfășoară cea de-a 29-a ediție a Campionatului European de volei masculin. Cele 16 echipe calificate au fost împărțite în patru grupe de câte patru formații. În cele ce urmează voi încerca să vă prezint în mare cele 16 competitoare, ce înseamnă ele pentru voleiul european și mondial și cine sunt antrenorii lor. Fotografiile sunt cele de pe site-ul oficial al competiției, unele prezintă lotul lărgit.

Grupa A – Sofia (Bulgaria, Cehia, Germania, Olanda)

Bulgaria

bulgaria echipa campionat european
Nationala Bulgariei cauta primul aur european

Bulgaria, una dintre gazdele actualei competiții, este pentru a treia oară în istorie în această ipostază, după edițiile 1950 și 1981. Chiar dacă a fost o prezență constantă la Europene, Mondiale sau Europene, Bulgaria nu a cucerit nici un titlu european. Cea mai bună performanță a vecinilor de la sud de Dunăre rămâne argintul cucerit în 1951. Ei mai au patru medalii de bronz în palmares, ultima obținută în 2009, după o finală mică în care au învins Rusia. La ediția trecută a Europenelor au terminat pe locul 4. La Campionatele Mondiale, bulgarii au un argint și patru medalii de bronz. De asemenea, au un argint olimpic la Moscova, în 1980, competiție la care România a terminat pe locul 3. Cea mai recentă performanță a Bulgariei este ocuparea locului secund la Jocurile Europene de la Baku, din vară. Bulgaria ocupă locul 7 în lume și 4 în Europa, așa că speranțele gazdelor de a cuceri o nouă medalie continentală par mai justificate ca oricând. Mai ales că semifinalele și finala se vor juca la Sofia.

Antrenor: Plamen Konstantinov.

Fost component al formației care în 2006 a cucerit bronzul la Campionatul Mondial, Plamen Konstantinov a fost numit în funcția de antrenor al Bulgariei în iulie 2014. Sub conducerea lui, cei supranumiți ”Leii” au ocupat locul 13 la Campionatul Mondial de anul trecut și au terminat pe doi la Jocurile Europene de la Baku. Înainte de a veni la conducerea naționalei, Konstantinov a condus echipele Ziraat Bankasi Ankara din Turcia și formațiile din Rusia Gazprom-Yugra Surgut și Guberniya Nizhniy Novgorod.

Germania

serbia nationala volei campionat european
Nationala Germaniei a devenit o forta in ultimii ani

Considerată a fi una dintre forțele continentului, Germania nu a cucerit nici o medalie la Europene, chiar dacă a organizat de trei ori competiția. Cel mai mare succes al naționalei e dat de aurul mondial din 1970 și de argintul olimpic cucerit în 1972, dar istoria recentă ne arată o formație a Germaniei reinventată. Locul 5 ocupat la Jocurile Olimpice de la Londra anunța parcă medalia istorică de bronz cucerită la Mondialul de anul trecut, din Polonia, prima după 44 de ani la Mondiale. Iar forma bună a nemților pare să continue, având în vedere că în vară ei au câștigat aurul la Jocurile Europene. În prezent, Germania e clasată pe locul 10 în lume și pe 6 în Europa.

Antrenor: Vital Heynen

Belgianul Vital Heynen a fost, înainte de a fi antrenor, un jucător de succes. În 2004 a fost cel mai valoros voleibalist din Belgia și, de asemenea, cel mai bun ridicător din Liga Campionilor. A jucat de 150 de ori în naționala Belgiei, experienșă care l-a ajutat și în activitatea de antrenor. Căci din postura de tehnician a câștigat cu Noliko Maaseik 5 titluri 5 Cupe ale Belgiei.  Pare chir logic că a fost votat antrenorul belgian al anului de trei ori. În 2012 a preluat naționala Germaniei, ducând-o din bine în mai bine: locul 5 la Jocurile Olimpice și Liga Mondială din 2012, medalie de bronz la Mondialele de anul trecut și aur la Jocurile Europene din această vară. La începutul pregătirilor, numele lui a fost pe buzele tuturor iubitorilor voleiului, după ce și-a expus principiile de viață și de antrenor.

Cehia

nationala cehia volei european campionat
Nationala Cehiei la Europeanul masculin

Naționala Cehiei se află încă în căutarea gloriei de altădată, atunci când Cehoslovacia se lupta cu România și URSS pentru întâietatea continentală. Primii campioni europeni din istorie, titlu cucerit în 1948, la Roma, cehii au mai adăugat pe parcurs alte două trofee continentale, în 1955 și 1958. De asemenea, mai au patru medalii de argint. Dubli campioni mondiali, în 1956 și 1966, ei au mai pierdut de patru ori finalele. La Jocurile Olimpice, argintul din 1964 reprezintă cea mai mare performanță. De asemenea, mai au un bronz, în 1968. Din păcate, toate această istorie de aur e moștenită de la vechea Cehoslovacie, căci sub denumirea de Cehia, performanțele nu au mai putut fi repetate. Sub acest nume, cele mai bune performanțe au fost un loc 4 în Liga Mondială și un bronz în Liga Europeană. Acum, Cehia e clasată pe locul 27 în lume și 13 în Europa.

Antrenor: Zdenek Smejkal

Zdenek Smejkal a fost secundul naționalei Cehiei în 2012 și 2013 înainte de a prelua frâiele naționale. Smejkal este, de asemenea, și antrenorul echipei de club VK Ostrava, din Cehia, iar înainte a condus pe VK Kladno. A fost campion al Cehiei în 2013, cu Ostrava, și în 2010, cu Kladno. În calitate de jucător, Smejkal a evoluat pentru echipele de club Dukla Trencin și Nymburk, din Cehia, înaintea de a petrece 7 ani în Austria ca jucător și antrenor.

Olanda

nationala olanda campionat european volei
Asa arata lotul largit al Olandei

Înființată în 1947, Federația Olandeză de Volei a obținut primele rezultate abia la finalul anilor 80. Schimbarea majoră a fost realizată în momentul în care la cârma primei reprezentative a fost numit antrenor Arie Selinger, în 1987. După un bronz istoric cucerit în 1989 – prima medalie din istoria voleiului masculin olandez – totul s-a modificat în gândirea și stilul de pregătire al jucătorilor acestei echipe. Totul a culminat cu medaliile de aur cucerite în 1996 la Jocurile olimpice și în Liga Mondială. Medaliile de argint cucerite apoi la Liga Mondială 1990, Jocurile Olimpice 1992, Campionatul Mondial 1994, Cupa Mondială din 1995 și Campionatele Eurpene din 1993 și 1995 au fost o continuare firească și o confirmare că a apărut o nouă forță în voleiul mondial și european. Perioada de aur a voleiului olandez s-a încheiat cu o altă medalie de aur, cucerită în 1997, la Campionatul European. Acum, Olanda ocupă locul 25 în lume și 14 în Europa, doar o minune putând face ca formația să prindă un loc în turneul de calificare la Jocurile Olimpice.

Antrenor: Gido Vermeulen

Născut în Amsterdam, Gido Vermeulen a preluat prima reprezentativă masculină a Olandei în 2014, după ce până atunci condusese naționalele feminine ale Spaniei (2008-2012) și Olandei (din 2012). Fost antrenor al naționalei de juniori timp de 5 ani, echipă cu care a și cucerit argintul la Europenele din 2004, Vermeulen a mai condus echipe de club din Olanda, Italia și Spania.

Grupa B – Torino (Italia, Franța, Estonia, Croația)

Italia

italia nationala campionatul european volei
Nationala Italiei la Campionatele Europene
Medaliată cu bronz chiar de la prima ediție a Europenelor, organizată la Roma, în 1948, Italia a devenit o forță în volei abia prin anii 70. Startul spre înălțimi a fost dat de argintul cucerit în 1978 la Mondialele organizate, de asemenea, acasă. Apoi, bronzul de la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, nu a făcut altceva decât să confirme drumul bun pe care se afla acest sport în Peninsulă. Perioada de aur a voleiului italian a ținut din 1989 și până în 2005, interval în care în vitrina federației s-au adunat 3 titluri mondiale, unul la Cupa Mondială, 6 titluri europene, 8 Ligi Europene și 3 medalii olimpice: argint în 1996 și 2004 și bronz în 2000. În 2012, avea să mai vină o medalie olimpică, cea de bronz. Cea mai recentă performanță o reprezintă argintul obținut la Cupa Mondială, argint care a venit ”ambalat„ în biletele pentru Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio. Intrați în cursă la aceste campionate în calitate de vicecampioni europeni, italienii se numără printre favoriții la semifinale în această ediție. Italia este clasată în acest moment pe locul 5 în lume și 5 în Europa.
Antrenor: Gianlorenzo “Chicco” Blengini 
Gianlorenzo “Chicco” Blengini, antrenorul italienilor, va avea mai multe emoții decât elevii săi la acest European. Nu doar pentru că e primul din cariera lui de tehnician – a fost numit la conducere chiar înaintea Cupei Mondiale de acum o lună – dar el e născut chiar în Torino, locul de disputare a meciurilor din grupă. În vârstă de 44 de ani, el a început ca antrenor de copii în orașul natal. Devenit secund pe la diferite formații, a debutat ca principal în 2009, la Lupi Santa Croce in 2009. După doar un sezon, a cucerit Coppa Italia A2. Din 2011 a făcut pasul la o echipă de primă ligă în Italia, Top Volley Latina, pe care a calificat-o, anul acesta, pentru prima dată în istorie în semifinalele play-off-ului. A fost numit la cârma reprezentativei la 1 august 2015, fiind selecționerul numit cel mai de curând dintre cei prezenți la Europene. Chiar dacă pe hârtie e cel mai neexperimentat, a reușit să califice, după doar o lună și ceva de pregătire, naționala Italiei la Jocurile Olimpice din 2016, fiind singura selecționată europeană care a reușit acest lucru.

Franța

natioala franta campionat european volei
Francezii sunt pusi pe sotii la Europene
Deținători al titlului în Liga Mondială, câștigat, împotriva tuturor pronosticurilor, în acest an, francezii se numără, și ei, printre pretendenții la medaliile Europenelor. Ocupanți ai locului 4 la Campionatul Mondial, jucătorii din Hexagon vin în Italia în calitate de ocupanți ai locului 5 la Europene. Cu prima medalie continentală cucerită în 1948, argint la ediția inaugurală, istoria voleiului francez mai contabilizează alte trei locuri doi și două bronzuri. Chiar dacă reprezintă un rival de temut, marele of al francezilor este că din 2004 nu au mai reușit să ajungă la Jocurile Olimpice. Așa că acum, aceste Europene sunt pentru ei ocazia ideală de a face primul pas spre Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor, adică să-și asigure calificare la turneul de promovare din ianuarie. În prezent, Franța ocupă locul 12 în lume și 7 în Europa.
Antrenor: Laurent Tillie
Laurent Tillie a preluat naționala Franței în 2012 și anul acesta a obținut cel mai important succes: aur la Liga Mondială. Bucuria e parcă și mai mare având în vedere că printre jucătorii de bază se află și fiul său, Kevin. Primul său contract de selecționer a fost în Cehia, pe care a condus-o în 2005 și 2006. Ca antrenor de club a pregătit pe AS Cannes din 2001 până în 2012. Dar înainte de a fi antrenor, Tillie a fost un jucător foarte valoros, la fel ca și tatăl său, Guy – fost internațional – și fiul său, Kevin (actual component al naționalei). A adunat 406 de selecții pentru naționala Franței, cu care a cucerit două medalii la Europene: bronz în 1985 și argint în 1987. De asemenea, a jucat la Jocurile Olimpice din 1988 și 1992. De asemenea, a cucerit de 7 ori titlul în Franța, de două ori Cupa Franței și o dacă Cupa CEV.

Estonia

gheorghe cretu europene volei estonia
Nationala Estoniei e condusă de antrenorul roman Gheorghe Cretu (al doilea din randul de sus, de la stanga la dreapta)
Naționala Estoniei se află la cea de-a treia prezență la turneul final al unui Campionat European. Debutul în această competiție a fost făcut în 2009. A doua participare, din 2011, a fost și cea mai bună pentru baltici, obținând prima victorie din istorie într-un meci de la turneul final, contra Portugaliei, și încheind competiția pe locul 12. Anul acesta, Estonia a participat, după 9 ani de absență, în Liga Europeană, terminând pe locul 4. Estonia ocupă locul 44 în lume și 17 în Europa.
Antrenor: Gheorghe Crețu
Ei bine, avem și noi un român la acest Campionat European! E vorba de antrenorul Estoniei, Gheorghe Crețu. Numit în funcția de selecționer al naționalei Estoniei în aprilie 2014. De atunci a reușit să califice echipa la Europene și să termine pe locul 4 în Liga Europeană. Fost jucător la Dinamo, Crețu a jucat mai întâi în naționala României, apoi în cea a Austriei. Cariera de antrenor și-a început-o în 1997, în Austria. A mai pregătit echipe de club din Belgia, Polonia, Italia și Qatar. La Europenele din 1999, Crețu a fost antrenorul secund al Austriei. În perioada 2007-2008 el a condus și naționala României.

Croația

croatia volei campionat european
Nationala Croatiei la Europenele de volei 2015
Croația vine lipsită de presiune la aceste Europene. Cea mai bună performanță obținută la această competiție a fost locul 8, ocupat în 2005. În rest, croații mai au două medalii de argint în Liga Europei. Dar, având în vedere ce fac în alte sporturi, nu e exclus să asistăm la o surpriză din partea acestei formații. Croația e situată pe locul 58 în lume și 22 în Europa.
Antrenor:Igor Simuncic
În funcție din 2012, Igor Simuncic a fst unul dintre jucătorii valoroși ai Croației, de patru ori calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor și câștigător al multor trofee în Croația sau Slovenia. De asemenea, a cucerit mai multe trofee interne și în Croația. Cel mai mare succes internațional obținut ca tehnician este locul 3 ocupat la Challenge Cup 2011, cu echipa austriacă Posojilnica Aich/Dob și locul 2 în Liga Europei cu naționala Croației în 2013.

Grupa C – Varna (Belgia, Polonia, Slovenia, Belarus)

Belgia

belgia campionat european volei
Dragonii roșii din Belgia sunt gata de Europene
Una dintre participantele la ediția inaugurală a Europenelor, ținută în 1948 (a terminat pe locul 5), Belgia se află în căutarea acelor timpuri. Pentru că niciodată nu au reușit să egaleze acea performanță. Cel mai aproape au fost în 2013, atunci când au terminat pe locul 7. Totuși, în același an, au cucerit primul titlu important, Liga Europeană. Anul trecut, la primul lor Mondial după cel din 1978, belgienii au terminat pe locul 17. Belgia ocupă locul 21 în lume și 10 în Europa.
Antrenor: Dominique Baeyens
În 2014, Dominique Baeyens a condus Belgia la primul turneu final al Campionatului Mondial din ultimii 36 de ani. Înainte de asta, el dusese formația către medalia de aur din Liga Europei, în 2013. Înainte de a prelua naționala, în 2012, Baeyens a condus echipele belgiene Cera Ternat, Zellik și Knack Roeselare. Cu ultima a cucerit șase titluri, patru cupe și cinci Supercupe ale Belgiei și a fost numit de opt ori titlul de Antrenorul belgian al anului.

Polonia

polonia volei campionat european echipa
Nationala Poloniei e campioana mondiala
Campioana mondială, Polonia este principala atracție la competiția din Bulgaria. Nu doar pentru că e însoțită de 700 de fani, dar mai ales pentru că este una dintre forțele lumii în acest sport. Câștigând titlul suprem în fața propriilor suporteri, care au dus la un alt nivel ceea ce înseamnă să-și susții necondiționat echipa, polonezii se numără printre principalii favoriți la aurul continental, pe care l-au mai obținut în 2009. Campioni olimpici în 1976, polonezii vin la aceste Europene cu amărăciunea ocupării locului 3 la Cupa Mondială și ratarea primei șanse de calificare la Jocurile Olimpice din 2016. În prezent, Polonia ocupă locul 3 atât în clasamentul mondial, cât și în cel european.
Antrenor: Stephane Antiga
Francezul Stephane Antiga este artizanul echipei de aur a Poloniei, campioană mondială anul trecut după o pauză de 40 de ani. A venit la cârma reprezentativei în 2013, semnând un contract pe trei ani, cu obiectiv, evident, Jocurile Olimpice de anul viitor. De atunci, echipa a obținut, pe lângă aurul mondial, locul 4 la Liga Mondială și locul 3 la Cupa Mondială, ambele anul acesta. Antiga nu e doar un antrenor de succes ci și un fost jucător foarte bun. Cu origini
Antiga’s coaching career follows a successful run as player. Antiga a făcut parte din naționala Franței care a cucerit argintul la Europenele din 2003 și 2009, dar și în Liga Mondială 2006. De asemenea, mai are în palmares un bronz mondial la ediția din 2002.

Slovenia

slovenia campionate europene volei
Nationala Sloveniei pentru Campionatele Europene

Slovenia se află la a șasea participare la un turneu final al Campionatului European, după cele din 2001, 2007, 2009, 2011 și 2013. Acum doi ani, slovenii au terminat pe locul 13. Dar cele mai bune performanțe ale slovenilor au fost obținute în 2001 și 2011, când au terminat pe poziția a noua. Anul acesta, slovenii au câștigat aurul în Liga Europeană, în grupă el învingând și naționala României. Anul viitor va aduce o nouă premieră pentru naționala Sloveniei: va juca în Liga Mondială. Slovenia este clasată pe locul 39 în lume și pe 11 în Europa.

Antrenor: Andrea Giani
Slovenii sunt conduși de pe bancă de unul dintre cei mai importanți și aureolați jucători din istorie: italianul Andrea Giani. Născut la 22 aprilie 1970, Giani a strâns, ca jucător, 3 medalii de aur la Mondiale, 4 la Europene, 7 în Liga Mondială, una la Cupa Mondială și trei la Jocurile Olimpice. Giani a început să antreneze în 2007 și după doar un an a cucerit Challenge Cup alături de Pallavolo Modena. Acum, el antrenează pe Marmi Lanza Verona. Este și antrenor al Sloveniei din 16 martie, câștigând cu aceasta Liga Europei.

Belarus

belarus campionat european volei
Echipa statului Belarus, la poza oficiala
De la obținerea independenței, Belarus a participat o singură dată la turneul final al Europenelor. Era la ediția precedentă, pe care au încheiat-o pe locul 15. În Liga Europei, Belarus a ocupat cel mai bun loc în 2008: 5. Acum, echipa din Belarus e ocupanta locului 54 în lume și 20 în Europa.
Antrenor: Victor Sidelnikov
Victor Sidelnikov este fost jucător în naționala URSS și apoi a Rusiei. Ca antrenor, el a câștigat Liga Campionilor în 2008 cu Dinamo-Tattransgaz Kazan (acum devenită Zenit). În 2009, Sidelnikov a fost numit în funcția de antrenor al naționalei statului Belarus, pe care a păstrat-o, cu mici întreruperi, până acum. Cele mai mari performanțele sunt cele două calificări la turneele finale ale Campionatului European.

Grupa D – Burso Arsizio (Rusia, Serbia, Finlanda, Slovacia)

Rusia

rusia volei campionat european
Nationala Rusiei la Europenele de volei mascuin

Una dintre cele mai autorizate pretendente la titlul de campioană, Rusia vine la turneul final din postura de campioană olimpică și europeană. Primul titlu continental cucerit sub titulatura de Rusia a venit chiar la ediția trecută, acest rezultat fiind urmat de trei medalii de argint și 3 de bronz. Predecesoarea Rusiei în sport, URSS, cucerise 12 titluri europene de-a lungul timpului. În total, URSS și Rusia au cucerit de-a lungul timpului 4 titluri olimpice, 6 mondiale, 6 cupe mondiale, 3 ligi mondiale și o medalie de aur la Liga Europei, precum și numeroase medalii de argint și bronz. Rusia a cucerit în această vară bronzul la Jocurile Europene de la Baku și a încheiat luna trecută pe 4 în Cupa Mondială. Rusia e situată pe locul 2 în lume și 1 în Europa.

Antrenor: Vladimir Alekno

Numit pentru a treia oară la cârma naționalei Rusiei, Vladimir Alekno este cel care a avut numeroase succese la cârma echipei ruse: aurul olimpic din 2012, precum și primul loc la Cupa Mondială din 2011 și Liga Mondială din același an. De asemenea, a obținut bronzul în 2007 la Europene și în 2008 a Jocurile Olimpice și Liga Mondială. La nivel de club, Alekno a antrenat formația Zenit Kazan, cu care a cucerit numeroase titluri și cupe, dar și Liga Campionilor în 2012 și 2015. A mai antrenat și câștigat pe Dinamo Moscova și pe Tours.

Serbia

serbia volei campionat european echipa
Nationala Serbiei de la Europenele de volei

Serbia este, în mod tradițional, una dintre cele mai bune echipe din Europa, așa că așteptările sunt destul de mari în ceea ce-i privește pe jucători. Moștenitori ai palmaresului Iugoslaviei, campioană olimpică la Sydney, în 2000, Serbia este medaliată cu argint în 1998 și cu bronz în 2010 la Campionatele Mondiale. Sârbii vin la actuala ediție a Europenelor din postura de medaliați cu bronz, după ce în 2001 și 2011 au cucerit titlul. Serbia e situată acum pe locul 9 în lume și pe 2 în Europa.

Antrenor: Nikola Grbic

Nikola Grbic a fost numit în funcția de antrenor al Serbiei în februarie 2015, la doar 5 luni după ce și-a început cariera de antrenor, la formația italiană Sir Safety Perugia. Rezultatele s-au văzut imediat, Serbia cucerind argintul în Liga Mondială. Ca jucător, Nikola Grbic a fost unul dintre cei mai valoroși ridicători din lume. El a cucerit două medalii olimpice – un aur în 2000 și un bronz în 1996. De asemenea, a cucerit aurul la Europenele din 2001 și bronzul la Mondiale în 2010. În 2007 a primit titlul de cel mai bun jucător de volei din Europa, iar în 2013 a fost inclus în Hall of Fame.

Finlanda

finlanda europene volei nationala
Nationala Finlandei de la Europenele masculine

Finlanda trece printr-o perioadă foarte bună. După ce anul trecut au participat după 32 de ani la Mondiale, terminând pe locul 9, acum așteptările nordicilor sunt foarte mari. Ocupanți ai locului 8 la Europenele de acum doi ani, finlandezii bifează a cincea prezență consecutivă la întrecerea continentală. Cea mai bună performanță a Finlandei e argintul cucerit la Liga Europeană în 2005. Finlanda e situată pe locul 19 în lume și pe 8 în Europa.

Antrenor: Tuomas Sammelvuo

Tuomas Sammelvuo a preluat naționala Finlandei în 2013 și a obținut o calificare isorică la Mondiale. Ca jucător, Sammelvuo a participat la patru Campionate Europene. A jucat de 296 de ori pentru naționala țării sale, cu care a terminat pe locul 4 la Europenele din 2007. A fost de patru ori ales jucătorul finlandez al anului, iar anul trecut a fost cel mai bun antrenor al anului.

Slovacia

Slovacia nationala campionat european
Nationala Slovaciei la Europenele de volei

Campioană în Liga Europei în 2008 și 2011 și ocupantă a locului 3, Slovacia vine aici decisă să producă surpriza. Cea mai bună performanță a slovacilor la Europene a fost ocuparea locului 5, în 2011. Acum doi ani, slovacii au terminat pe poziția a 11-a. Slovacia ocupă locul 32 în lume și 9 în Europa.

Antrenor: Alberto Giuliani

Italianul Alberto Giuliani și-a început cariera de antrenor în 1996, în Serie B1. Primul lui angajament cu o formație de primă ligă a venit în 2008, la Marmi Lanza Verona. Din 2009 în 2011 el a pregătit pe Bre Banca Lannutti Cuneo, câștigînd toate trofeele pe plan intern și Cupa CEV. Din 2011 în 2015 el a antrenat pe Cucine Lube Banca Marche Macerata, cu care a cucerit două titluri și două supercupe. Din acest sezon va pregăti pe LPR Piacenza. turneul final al acestui European e prima lui experiență ca selecționer.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns