Estonia, echipa antrenată de Gianni Crețu, a câștigat Golden European League și va lupta pentru calificarea în VNL

Antrenorul roman al nationalei masculine de volei a Estoniei, Gianni Cretu, a dat frau liber bucuriei la finalul turneului

Un nou succes marca Gianni Crețu. Naționala masculină de volei a Estoniei, antrenată de tehnicianul român, a câștigat Golden European League și va lupta săptămâna viitoare pentru intrarea în premieră în Volleyball Nations League (VNL).
Românii scriu istorie în țări străine de mult timp, iar ceea ce face Gianni Crețu cu naționala Estoniei este deja de legendă. Echipa lui a cucerit titlul în Golden European League, fosta Ligă Europeană, în care deja cucerise aurul în 2016.

Gianni Cretu si echipa lui tehnica, alături de trofeul cucerit dupa finala Golden European League
Gianni Cretu si echipa lui tehnica, alături de trofeul cucerit dupa finala Golden European League
Antrenorul roman al nationalei masculine de volei a Estoniei, Gianni Cretu, a dat frau liber bucuriei la finalul turneului
Gianni Cretu si explozia de bucurie dupa castigarea Golden European League 2018 la volei masculin

În finala turneului Final Four care a avut loc în orașul Karlovy Vary, din Cehia, Estonia a învins cu scorul de 3-0 naționala țării gazdă. În semifinale, estonienii trecuseră tot cu 3-0 de Portugalia. Bronzul a fost cucerit de Turcia, învingătoare cu 3-0 în fața Portugaliei.
Gianni Cretu se consulta cu secundul sau de pe banca tehnica a nationalei masculine a Estoniei
Gianni Cretu scrie istorie pe banca tehnica a nationalei masculine de volei a Estoniei

Obținerea aurului în această competiție le dă dreptul lui Gianni Crețu și elevilor săi să joace săptămâna are pentru un loc în FIVB Volleyball Nations League (VNL). Pentru aceasta, ex-sovieticii vor trebui să câștige FIVB Challenger Cup, care se va disputa în Portugalia și unde va mai juca Cehia, dar și o altă formație venită de pe un alt continent.

CITEȘTE ȘI: Gianni Crețu a fost desemnat antrenorul anului 2017 în sportul estonian

Nu pot decât să îl felicit pe Gianni Crețu pentru performanță și să îi țin pumnii să se califice în FIVB Vollyball Nations Cup, pentru că merită să fie acolo, printre cei mai buni din lume.

Antrenorul roman al nationalei Estoniei, Gianni Cretu, a fost desemnat tehnicianul anului 2017 în sportul estonian
Antrenorul român Gianni Cretu este de cinci ani selecționerul naționalei masculine a Estoniei
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns