EXCLUSIV: Iarina Axinte a reușit 41 de servicii consecutive în campionatul de cadete!

Iarina Axinte

La doar 15 ani, Iarina Axinte a reușit o performanță demnă de Cartea Recordurilor.
Ridicătoarea formației de cadete Medicina Târgu Mureș și-a trecut în cont duminică, în meciul cu Atomic Blaj, nu mai puțin de 41 de servicii consecutive! Practic, pe serviciul ei s-a câștigat primul set cu 25-0 și apoi s-a ajuns la 16-0! Și serviciul 42 a fost reușit, numai că adversarele au reușit să câștige punctul.

Iarina Axinte a făcut poză cu tabela după câștigarea, prin serviciul ei, a setului la zero
Iarina Axinte a făcut poză cu tabela după câștigarea, prin serviciul ei, a setului la zero

Mă bucur că am reușit să rămân focusată și, bineînțeles, m-au ajutat și fetele, reușind să câștigăm primul set cu 25-0. Nu mi s-a mai întâmplat să servesc atât de mult, dar mă bucur că am reușit să nu greșesc”, a declarat, în exclusivitate pentru Doarvolei.ro, Iarina Axinte, care are un serviciu plutitor, nu în forță.

Iarina Axinte are un serviciu plutitor
Iarina Axinte are un serviciu plutitor

Evident, formația din Târgu Mureș a câștigat meciul cu scorul de 3-0 (25-0, 25-6, 25-11). Partida a contat pentru ultima etapă a turneului inaugural al Seriei K a campionatului național de cadete.

Chiar dacă au fost de partea opusă a recordului, trebuie spus că fetele de la Atomic Blaj merită tot respectul pentru că majoritatea dintre ele sunt născute în 2008. Adică ar fi în primul an de speranțe, iar acest turneu este primul din viața lor la categoria cadete. Când diferența de vârstă e atât de mare – la copii trei ani înseamnă enorm – se pot întâmpla și astfel de accidente, dar sunt convins nu doar că au învățat din această experiență, dar vor fi și mai puternice la turneul următor. Experiența se acumulează și din întâmplări negative, nu doar din cele pozitive.

Echipa de cadete Medicina Târgu Mureș în campionatul 2020/ 2021
Echipa de cadete Medicina Târgu Mureș în campionatul 2020/ 2021
Iarina Axinte, locul 5 la Campionatul European U17 și locul 6 la Campionatul Mondial U18

Născută la 16 iunie 2005, Iarina Axinte este componentă a naționalei de junioare a României încă de la formarea lotului acestei generații, fiind ridicătoarea titulară a echipei. Anul trecut, s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European U17, calificându-se, grație acestui rezultat, la Campionatul Mondial și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Nationala României U17, înaintea primului meci de la Europenele 2020
Nationala României U17, înaintea primului meci de la Europenele 2020. Iarina Axinte este a doua din stânga jos (FOTO: CEV)

Pentru ea va fi a doua oară când va juca la un Mondial, deoarece în 2019 a făcut parte din lotul cu care naționala U18 a terminat pe locul 6 la cea mai importantă competiție a voleiului juvenil.

Naționala României, înaintea meciului de debut de la Campionatul Mondial U18
Naționala României, înaintea meciului de debut de la Campionatul Mondial U18. Iarina Axinte a purtat echipamentul cu numărul 3

Tot în 2019, Iarina a mai ocupat locul 10 la Campionatul European destinat echipelor Under 16. Originară din Sibiu, ea a început voleiul la formația locală CSS Sibiu și evoluează la Medicina Târgu Mureș din toamna anului 2019, debutând deja și în prima divizie.Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns