EXCLUSIV: Roxana Bacşiş s-a transferat în Franţa, la Nantes!

Roxana Bacsis nantes volei feminin
Roxana Bacsis nantes volei feminin
Roxana Bacsis in momentul semnarii contractlui cu Nantes

Transfer de senzaţie din campionatul României în  Franţa! Roxana Bacşiş, universalul naţionalei României şi al formaţiei CSM Bucureşti, a semnat un contract pe un sezon cu formaţia franceză Volley-Ball Nantes!

Cea mai eficientă jucătoare a Cupei Challenge, cu 188 de puncte, Roxana Bacşiş este considerată noua stea a formaţiei care a fost la câteva puncte de calificarea în semifinalele campionatului francez. Ea va împlini 28 de ani în luna octombrie.

Ştiu că liga franceză este echilibrată, cu echipe foarte bune, cum ar fi Cannes. Cu toate acestea, cred că viitorul sezon va fi excelent. Am venit la Nantes cu intenţia de a câştiga campionatul sau o cupă şi sunt sigur că vom reuşi„, a declarat Roxana Bacşiş la semnarea contractului.
După trei ani foarte buni, în care au jucat de două ori finala Cupei Franţei, au participat o dată în Liga campionilor şi o data în Cupa CEV, Nantes a traversat un an mai slab, ratând prezenţa în cupele europene în sezonul următor. Tocmai de aceea a căutat să se întărească, oentru a reveni în frunte.

Câştigătoare a Cupei Challenge cu CSM Bucureşti, Roxana e deocamdată prima jucătoare dintre cele care au reuşit acea performanţă care semnează un angajament peste hotare. Ea se afla la final de contract cu „tigroaicele”.

De altfel, formaţia bucureşteană este la ora actuală o formaţie foarte căutată – în ambele sensuri – tocmai datorită cuceririi trofeului continental, primul din istoria voleiului feminin românesc. Lista posibilelor veniri sau plecări este foarte lungă, astfel încât vara se anunţă agitată la echipa din Capitală.

Ca fapt divers, anul trecut Nantes a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Challenge de formaţia turcă Bursa, cea pe care bucureştencele au depăşit-o în semifinale cu o dublă victorie.

În acet moment, Roxana se află în Ungaria, alături de echipa naţională a României, alături de care va debuta în Liga Europeană, vineri.

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns