FOTO: Federația Maghiară de Volei a aniversat sâmbătă 70 de ani de la înființare. Iată cum s-a celebrat la Budapesta acest moment

ungaria legende volei aniversare
ungaria legende volei aniversare
Legendele voleiului din Ungaria au fost premiate la aniversare

La începutul acestei luni s-au împlinit 85 de ani de volei în România. Momentul aniversar ar fi trebuit să fie celebrat la Timișoara, cu ocazia Supercupei feminine, însă totul a fost foarte bine ascuns, atât pentru invitați, cât și pentru presă. Mai pe românește, nimeni din țară nu a aflat că de 85 de ani se joacă volei, în mod organizat, pe aceste meleaguri.

Reacția cea mai autorizată a venit de la decanul de vârstă al antrenorilor români de volei, domnul Tănase ”Tică” Tănase, care și-a arătat, prin intermediul doarvolei.ro, dezamăgirea pentru lipsa de mediatizare a unui moment istoric, dar și pentru felul în care sunt tratați sportivii și antrenorii care au scris pagini de aur în acest sport.

Am vrut să văd cum au celebrat alte federații de volei din lume aniversarea unui număr important de ani de la înființare. Nu a trebuit să caut prea mult, căci exemplul era chiar lângă noi, în Ungaria. Mai precis, sâmbăta trecută, la Budapesta, a avut loc o ceremonie organizată cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființarea Federației Maghiare de Volei. Iată, pe scurt, în ce a constat ceremonia, lăsându-vă pe voi să faceți comparații cu ce s-a întâmplat – sau de fapt nu s-a întâmplat – în România. Nu mai spun decât că Ungaria nu ne ajunge nici la degetul mic în ceea ce privește performanțele din volei, dar că anul acesta, naționala lor feminină a eliminat România din drumul spre Campionatul European. Și că, la cum se anunță lucrurile – după cum veți vedea mai jos – ne va fi tot mai greu să îi depășim pe vecini la nivelul echipelor naționale.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 - Finala (m): La Craiova se dă azi startul confruntărilor pentru titlu

Așadar, ceremonia de aniversare a 70 de ani de volei în Ungaria au avut loc la sediul MKB Bank, din Budapesta, unul dintre sponsorii Federației. Au fost invitați absolut toți cei care au scris istorie în voleiul maghiar, fiecare dintre ei primind o plachetă și un cadou din partea Federației. De asemenea, au fost premiați cei mai buni sportivi și antrenori ai anului. Din partea Confederației Europene de Volei (CEV) a participat la această ceremonie vicepreședintele Lubor Halanda, dar și Zdeslav Barac, membru în Consiliul de Administrație al CEV.
Pe lângă premieri, a fost lansată și a treia parte a Istoriei Voleiului Maghiar, cea care cuprinde anii 2006 – 2016. Rezultatele obținute de voleibaliștii maghiari, dar mai ales mediatizarea lor și a activității din voleiul maghiar din ultimii ani a făcut ca oamenii cu forță de decizie din Ungaria să își îndrepte atenția asupra acestui sport. Astfel, în această manifestare s-a anunțat public că, prin decizia Guvernului Ungariei, începând din 2017, voleiul va face parte, alături de alte cinci sporturi, din grupul de elită al sportului maghiar, care va beneficia de o atenție sporită din partea Guvernului din țara vecină. Despre această aniversare a 70 de ani de la apariția voleiului în Ungaria s-a scris inclusiv pe site-ul CEV. Dar nimeni nu știe – evident nici nu avea cum să afle – de cei 85 de ani de volei din România.

Mai jos aveți imagini de la gala organizată de maghiari, ca să vedeți cum pot fi făcute lucrurile atunci când există deschidere și se dorește mediatizarea unui sport.

 

CITEȘTE ȘI:   Serbia este campioană mondială la volei feminin în premieră! Italia și China au completat podiumul CM 2018

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns