Federația Română de Volei face primii pași în vederea reluării campionatelor de cadeți și de juniori

Tudor Constantinescu setter volleyball in action at romanian volleyball team CTF Mihai I

Federația Română de Volei a anunțat sâmbătă, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial și pe pagina oficială de Facebook că încearcă să deblocheze campionatele de cadeți și de juniori.
Pentru a putea reporni voleiul juvenil, federalii încearcă să strângă acum date de la echipe, astfel încât să știe cine poate participa în condiții de pandemie, cine s-a antrenat în această perioadă, dar și unde s-ar putea juca partidele. După ce se vor strânge aceste date, se vor forma grupe (bănuiesc că de câte patru echipe, pentru că e cel mai convenabil), iar meciurile se vor disputa în două turnee, la care să participe componentele seriei, astfel ca în două weekend-uri să se joace prima fază a sezonului regulat.

Conform celor scrise în comunicat, se pare că testele rapide de depistare a coronavirusului – mai ieftine decât cele clasice – vor putea fi folosite pentru a se disputa partidele.

Deocamdată, se încearcă reluarea campionatelor doar la cadeți și juniori (la masculin și la feminin pentru ambele categorii de vârstă). Această decizie este una justificată, după oărerea mea, și cred că vine dintr-un motiv simplu: la aceste grupe de vârstă numărul echipelor participante este mai mic decât al celor înscrise de regulă în campionatele de minivolei și de speranțe, astfel că viitoarele competiții vor putea fi folosite ca un ”proiect pilot”, pentru a vedea cum decurg lucrurile și a se aplica apoi aceeași schemă și la categoriile mai mici de vârstă.
Federația Română de Volei a încercat și în toamnă să deblocheze activitatea la copii și juniori

Nu este prima dată când FRV încearcă deblocarea activității. În toamnă, noul președinte al Federației, Adin Cojocaru, a trimis o scrisoare deschisă Ministerului Educației și Cercetării pentru a cere permisiunea intrării în săli pentru cluburile sportive școlare, dar nu a primit nici un răspuns.

Trebuie precizat că în ultimele luni, practic de la închiderea școlilor, echipele care aparțin de Ministerul Educației și Cercetării (CSS-uri, LPS-uri, Colegii Tehnice sau Naționale) nu s-au mai putut antrena în sălile școlilor sau liceelor, din cauza unui ordin MEC care le interzicea accestul. Numai că, în același timp, formațiile private, sau cele care aparțin municipalităților (de tip CSM sau cluburi departamentale) au putut face antrenamente în sălile de școli sau licee! O aberație legislativă incredibilă, pentru că în mod normal toți sportivii de la copii și juniori ar fi trebuit să aibă permisiunea de a se pregăti…
ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns