Ferhat Akbas va antrena pentru următorii doi ani pe CSM Bucureşti, dar şi naţionala Japoniei!

Ferhat Akbaş antrenor japonia volei
Ferhat Akbaş antrenor japonia volei
Ferhat Akbaş si managerul nationalei Japoniei, la semnarea contractului

Numit în ianuarie la cârma formaţiei feminine de volei CSM Bucureşti, turcul Ferhat Akbaș a rămas un antrenor cu cotă extrem de ridicată. El a semnat azi două contracte: cel de prelungire cu doi ani a înţelegerii cu CSM, dar şi cel prin care devine antrenorul principal al naţionalei de volei feminin a Japoniei.

În vârstă de 30 de ani, Ferhat Akbaş este nu doar unul dintre cei mai tineri antrenori din voleiul european, dar şi unul dintre cei mai valoroşi. Iar azi a devenit, cu acte, primul selecţioner străin din istoria naţionalei feminine de volei a Japoniei! Un lucru excepţional, mai ales că numirea vine într-o perioadă extrem de importantă pentru voleiul feminin nipon. Japonia va organiza Campionatul Mondial din 2018, dar şi Jocurile Olimpice din 2020, aşa că aşteptările din partea echipei naţionale antrenate de Akbaş sunt foarte mari. El a semnat contractul chiar la Bucureşti, în prezenţa lui Naoki Miyashita, managerul general al echipei feminine a Japoniei.În paralel cu munca la echipa Japoniei, tehnicianul turc va conduce şi pe CSM Bucureşti – în volei astfel de angajamente sunt ceva obişnuit, pentru că există perioade bine determinate de activitate a achipelor de club şi a celor naţionale.

În vârstă de 30 de ani, Ferhat Akbaş a lucrat pentru Evergrande Guandong, China, întors în Turcia pentru Turk Telekom, Vakifbank și Galatasaray, iar apoi a fost selecționerul Turciei din martie 2015 până în decembrie anul trecut, după cum informează pagina oficială a clubului CSM Bucureşti. Şi am vrut în mod special să subliniez această sursă de informare căci cei care se ocupă de media la CSM chiar fac treabă bună şi pot fi daţi ca exemplu pentru alte cluburi de volei din România şi pentru FRV.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns