File de istorie: În urmă cu exact 54 de ani, Dinamo câștiga prima finală 100% românească din istoria Cupei Campionilor Europeni

Dinamo a cucerit prima dată trofeul în Cupa Campionilor Europeni în 1966

În urmă cu exact 54 de ani, la 19 mai 1966, se scria o nouă pagină de aur din istoria voleiului românesc. Dinamo cucerea pentru prima oară Cupa Campionilor Europeni la volei masculin, după prima finală 100% românească din istoria competiției.Informația mi-a fost reamintită de pagina de Facebook Muzeul Sportului. Aceasta a publicat prima pagină a ziarului Sportul Popular care prezenta performanța dinamoviștilor de acum 54 de ani. Atunci, la 19 mai, Dinamo a învins cu scorul de 3-2 pe Rapid, în cel de-al doilea meci al finalei Cupei Campionilor Europeni la volei masculin. În primul, tot dinamoviștii se impuseseră, așa că au câștigat pentru prima dată trofeul.

Ambele meciuri ale finalei au avut loc în Sala Expoziţiei (Pavilionul Central de la Romexpo), în fața a 15.000 de spectatori, iar confruntarea a rămas în istoria voleiului ca prima 100% românească din istoria competiției intercluburi numărul 1 din Europa.

Interesant este că această întrecere a fost inițiată chiar de țara noastră, în 1958. Pe atunci, România era un nume foarte respectat în voleiul mondial, așa că își putea permite să facă astfel de propuneri. Cum Confederația Europeană de Volei nici nu era înființată în acea perioadă – avea să ia naștere abia în 1963 -, propunerea românilor a fost adresată celor de la Federația Internațională de Volei, care au acceptat-o. Astfel, ediția 1959/ 1960 a fost prima din istoria întrecerii câștigate de trei ori de Rapid în primii șase ani. În ediția a șaptea, cea din 1965/ 1966, s-a impus, așa cum ați văzut mai sus, Dinamo. ”Alb-roșiii” au repetat succesul și un an mai târziu, tot în fața giuleștenilor.

Nu avea să fie ultimul trofeu al dinamoviștilor, care s-au mai impus în ediția 1980/ 1981.

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns