FOTO: CSM București a expus trofeul Challenge Cup la primărie

trofeu cupa challenge primarie volei
trofeu cupa challenge primarie volei
Aceasta este deocamdata casa trofeului Cupei Challenge

CSM București e prima echipă din România câștigătoare a unei cupe europene și performanța trebuie tratată ca atare, chiar dacă mulți cârcotași au apărut în ultima perioadă. 

Am mai spus-o și o voi repeta neîncetat: CSM București a făcut un bine imens voleiului românesc prin victoria din Cupa Challenge, pentru că toată lumea a aflat că voleiul există în România. Căci nu știu când s-a vorbit mai mult decât acum despre volei în România ultimilor ani. Dar este evident că după valul de simpatie pentru acest sport minunat se va așterne iar liniștea chiar și în București, dacă nu vor continua acțiunile de marketing ale celor de la CSM București.

Cel puțin pe plan local, ei au exact ”arma” pentru a atrage copiii la volei la volei: au campioanele și au trofeul. Pe care trebuie să îl poarte peste tot în București, să meargă cu el în școli, pentru ca cei mici să îl poată atinge, să poată vedea cu ochii lor că acest sport poate aduce satisfacții.

Deocamdată, trofeul este expus, începând de azi, în holul Primăriei Capitalei. O soluție, sper, de compromis, luată pentru a acoperi zilele în care echipa va fi la Piatra Neamț, unde va participa la turneul Final Four al Cupei României și evident că nu putea duce trofeul cu ea acolo.
Dar, de luni, când fetele se întorc în Capitală pentru a pregăti cele două meciuri cu CSM Târgoviște din play-off, sper ca trofeul să fie adus mai întâi în sală, pentru ca cei prezenți la partide să poată face fotografii cu el și cu eroinele lor. Apoi, sper să fie amplasat măcar pentru câteva zile sus, la Mall-ul Sun Plaza, acolo unde toată lumea să poată să admira. E spre binele voleiului ca aceste lucruri să se întâmple și, în plus, dacă tot sala Elite e cunoscută ca ”sala de la Mall”, de ce să nu se profite de acest lucru?

trofeu cupa challenge primarie volei
Trofeul Cupei Challenge e expus la intrarea in Primaria Capitalei
trofeu cupa challenge primarie volei
Trofeul troneaza la Primaria Capitalei

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns