FOTO și VIDEO: Peste 7.000 de tineri au jucat volei în Finlanda în weekend

terenuri festival finlanda volei 7000 tineri
terenuri festival finlanda volei 7000 tineri
Peste 200 de terenuri au fost amenajate pe campia din Finlanda

În Finlanda a avut loc tradiționalul Festival al voleiului Power Cup, care strânge an de an jucători și jucătoare între 7 și 21 de ani și care se desfășoară în aer liber, de-a lungul a trei zile.

Anul acesta s-a consemnat un adevărat record: au participat peste 7000 de sportivi! Aceștia au alcătuit 889 de echipe, care au jucat, de-a lungul celor trei zile ale festivalului, pe cele 285 de terenuri amplasate pe o câmpie de la Hameenlinna. Evident, seara se încheia cu spectacole, dans și voie bună, așa cum le stă bine unor astfel de tineri iubitori de sport. Pe lângă echipele finlandeze, au participat și 24 de formații din străinătate, adică din Danemarca, Estonia și Letonia.
Prea multe nu sunt de spus, pentru că atunci când vezi o asemena manifestare nu mai ai ce să adaugi. Decât să îmi imaginez că la un moment dat voi vedea și la noi în țară așa ceva. Câmpii avem, fileuri se găsesc, jucători și jucătoare sunt sigur că se strâng. Totul este ca cineva să se ocupe de organizare…

Ca să înțelegeți mai bine ce frumusețe de festival și ce bucurie a fost în sufletele paricipanților, vă invit să urmăriți clipul video de mai jos. E ceva cu adevărat special. AICI puteți vedea și galerii foto din toate cele trei zile. Anul viitor, Festivalul se va disputa în perioada 8-11 iunie, la Vantaa, lângă Helsinki.

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns