Francesca Alupei, debutantă la 16 ani la naționala României: ”Am reușit să scap rapid de emoții”

Francesca Alupei a debutat in nationala de volei senioare la doar 16 ani

La doar 16 ani, Francesca Alupei a fost una dintre cele două debutante trimise ca titulare de antrenorul italian Maurilio Anfuso în meciul câștigat de naționala României cu 3-0 în fața Georgiei, în prima etapă a Silver League 2019.
Pentru că nu puteam să nu marchez acest moment, iată acum, înaintea celui de-al doilea meci pe care îl va disputa la naționala de senioare (duminică, în Israel, ora 20.30, ora României), cum a trăit emoțiile debutului adolescenta legitimată la CSM București, dar care a fost descoperită, a început voleiul și a făcut primii pași (măsurați în ani) cu antrenoarea Leyla Crăciun, la CSS 5 București. ”Am avut puține emoții înainte de meci când am intrat în sală, dar am reușit să scap rapid de ele, pentru că am jucat sezonul acesta la senioare și am învățat să fiu sigură pe mine jucând alături de ele”, a declarat pentru doarvolei.ro Francesca Alupei. Ea a dezvăluit că ”am aflat că voi fi titulară chiar după încălzire”.

Angela Alupei are 16 ani și 1,91 m inaltime si pe 25 mai 2019 a debutat la nationala de volei senioare a Romaniei
Francesca Alupei are 16 ani și 1,91 m înălțime, iar pe 25 mai 2019 a debutat la naționala de senioare a României (Foto: Facebook CSM București Volei)Francesca Alupei este fiica foștilor campioni la canotaj Angela și Dorin Alupei

Francesca are 1,91 m, evoluează pe postul de centru și provine dintr-o familie căreia îi curge sportul și performanța la cel mai înalt nivel prin sânge. Mama ei, Angela Alupei, este dublă campioană olimpică (2 vâsle categorie ușoară la JO 2000 și JO 2004 alături de Constanța Burcică), iar tatăl ei, Dorin Alupei, a fost de două ori campion mondial (1993 și 1996), tot la canotaj, așa că dragostea față de tricolor și de echipa națională este de la sine înțeleasă. De altfel, acest lucru este recunoscut și de Francesca: ”Părinții mei m-au sfătuit încă de când am început să joc la loturile de junioare să fiu foarte mândră că îmi reprezint țara și exact așa simt de fiecare dată când vin la națională”, a încheiat tânăra voleibalistă, care în meciul cu Georgia a reușit 5 puncte (două din atac, două din blocaj și unul din serviciu).

Angela Alupei isi susține din tribune fiica, pe Francesca Alupei
Angela Alupei este nelipsită de la meciurile Francescăi și nu se sfiește să dea frâu liber emoțiilor, așa cum îi stă bine oricărei mame atunci când își susține copilul (foto: CEV)Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns