Francesca Alupei, titulară la doar 16 ani în finala câștigată a Silver League: ”Mi-a plăcut la nebunie meciul, e exact ce îmi doream de la o finală”

Francesca Alupei, în atac la nationala de senioare a Romaniei

La doar 16 ani, Francesca Alupei a fost mezina lotului național feminin de volei care a cucerit titlul în Silver League. Numai că nu din postura de cea mai mică jucătoare, ci din cea de protagonistă principală a returului finalei cu Slovenia am contactat-o pentru a ne povesti cum a simțit meciul din teren și ce înseamnă pentru ea această performanță.
Titulară în cel mai important meci disputat până acum în acest an de naționala feminină de volei a României, Francesca s-a descurcat minunat. A reușit 12 puncte, iar felul în care le-a realizat – 6 din atac, 4 din blocaj și 2 din serviciu – ne dovedește faptul că avem în formație un centru complet, care se ridică la înălțimea cerințelor internaționale ale acestui post.

Alupei a analizat cu multă maturitate returul cu Slovenia, câștigat cu 3-0 și apoi cu ”setul de aur”: ”Mi-a plăcut la nebunie,  este exact tipul de meci pe care aș fi vrut să-l avem într-o finală. A fost un spectacuos, destul de tensionat, dar am reușit să ne controlăm emoțiile. Publicul ne-a ajutat foarte mult. Părerea mea e că cel mai important lucru a fost că am jucat ca o adevărată echipă, mai ales în momentele dificile”, a declarat ea.

CITEȘTE ȘI: Ce a declarat cea mai bună realizatoare a echipei României în victoria cu Slovenia, Adelina Ungureanu.

Debutantă în echipa națională de senioare la finalul lunii mai, în această campanie Silver League – AICI puteți citi interviul acordat pentru doarvolei.ro atunci -, tânăra noastră jucătoare a ținut să le mulțumească tuturor coechipierelor pentru cum au primit-o și acceptat-o. ”Pentru mine a contat foarte mult că fetele mai experimentate m-au primit foarte bine în echipă și m-au tratat de la egal la egal. Acest lucru mi-a dat multă încredere”, a mai spus Francesca Alupei.

Francesca Alupei va juca la FOTE și Campionatul Mondial Under 18

Pentru adolescenta campioană în Silver League vacanța de vară se rezumă la doar câteva zile, pentru că de la finalul săptămânii viitoare ea va merge din nou în cantonament. De data aceasta alături de lotul de cadete – jucătoare născute în 2002 și mai mici. Acestea au început deja pregătirea, de fapt de duminică vor juca la Balcaniadă în Ankara, dar competițiile importante abia urmează: Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (21-27 iulie) și Campionatul Mondial Under 18 din Egipt (5-14 septembrie).


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns