Franța a câștigat Liga Mondială pentru a doua oară

franta volei liga mondiala campioana
franta volei liga mondiala campioana
Franta este pentru a a doua oara campioana in Liga Mondiala

Visul brazilienilor de a câștiga finala Ligii Mondiale pe propriul teren s-a spulberat duminică dimineață. Franța i-a învins acasă și s-a încoronat pentru a doua oară campioană.

Disputată în fața a 23.000 de spectatori, pe stadionul din Curitiba, finala Ligii Mondiale a opus formația țării gazdă, Brazilia, și Franța. Francezii, conduși din teren de un Earvin Ngapeth fantastic, s-au impus cu scorul de 3-2 (21-25, 25-15, 25-23, 19-25, 15-13). Aceasta a fost cea de-a doua victorie în Liga Mondială pentru francezi, care au obținut primul succes în 2015.

Pentru Brazilia acesta e al șaptelea an în care nu cucerește trofeul, ultima reușită fiind cea din 2010.


Medaliile de bronz au fost obținute de Canada, care a dispus în finala mică de SUA, scor 3-1 (18-25, 25-20, 25-22, 25-21). La canadieni se vede deja mâna antrenorul Stephane Antiga, numit în acest an la cârma echipei. Francezul este cel care a condus Polonia spre titlul mondial cucerit acum trei ani. Deocamdată a cucerit prima medalie din istoria canadienilor la o astfel de competiție, dar sunt convins că vom avea surprize foarte frumoase de la această echipă în viitorul apropiat.

La turneul final au mai participat Rusia și Serbia, dar ambele au fost eliminate după faza grupelor.

MVP-ul turneului a fost desemnat francezul Earvin Ngapeth, care a primit și 30.000 de dolari ca premiu.

liga mondiala volei 2017 echipa ideala
Echipa ideala a Ligii Mondiale 2017

Echipa ideală turneului

Extreme: Ricardo Lucarelli (Brazilia) și  Earvin Ngapeth (Franța)

Centri: Graham Vigrass (Canada) și Kevin Le Roux (Franța)

Libero: Blair Cameron Bann (Canada)

Setter Benjamin Toniutti (Franța)

Opposite: Wallace De Souza (Brazilia)

Fiecare component al echipei ideale va primi și câte un cec de 10.000 de dolari.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns