Giani Crețu, antrenor secund al uneia dintre cele mai valoroase echipe din Rusia

giani cretu estonia volei belogorie belgorod

Giani Crețu, selecționerul Estoniei, realizează o nouă premieră: după ce a fost singurul antrenor român la ultimele două ediții ale Campionatelor Europene, el va fi primul tehnician român care va activa în prima ligă masculină de volei din Rusia!
Giani Crețu va fi antrenorul secund al celebrului tehnician rus Gennadiy Shipulin la celebra formație Bologorie Belgorod. Acesta a fost selecționerul Rusiei în perioada 1998 – 2004, iar în prezent este, pe lângă postura de antrenor principal al formației Belogorie, și vicepreședintele Federației de Volei din Rusia.

În vârstă de 49 de ani, Giani Crețu este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din Europa, după ce a reușit rezultate remarcabile la cârma naționalei masculine de volei a Rusiei. El a mai activat ca antrenor în primele ligi și Austria și Polonia, ca și în divizia secundă din Italia. Acceptarea funcției de secund la Belogorie nu înseamnă că va renunța la activitatea de selecționer, el continuând la cârma ex-sovieticilor.
Belogorie Belgorod este una dintre cele mai puternice formații din voleiul masculin rus. De opt ori campioană a Rusiei și de tot atâtea învingătoare în Cupa Rusiei, Belogorie a cucerit și de trei opri Liga Campionilor (2003, 2004 și 2014). De asemenea, mai are în palmares Cupa Cupelor (1997), Cupa CEV (2007) și Challenge Cup (2002).

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns