Giani Crețu, primul român care va lupta pentru Cupa Rusiei. Echipa lui e gazda Final Four

Giani Cretu muserski volei

Giani Crețu mai scrie o pagină de istorie pentru voleiul românesc. Echipa pe care el o antrenează, Belogorie Belgorod, va juca sâmbătă și duminică în Final Four-ul din Rusia. El este, astfel, primul român care are șansa de a cuceri acest trofeu.
Turneul final al Cupei Rusiei la volei masculin este găzduit în acest an de Belgorod, orașul în care joacă echipa lui Giani Crețu. Gazdele vor fi, de fapt, cele care vor deschide ”balul”, adversară urmând să le fie formația Kuzbas Kemerovo. Favorită este Belogorie, echipă care acum câteva săptămâni s-a impus în campionat cu 3-0 în fața rivalilor de sâmbătă. Mai mult, Belogorie ocupă locul secund în campionat, cu o singură înfrângere în 13 meciuri disputate. Partida Belogorie Belgorod – Kuzbas Kemerovo va avea loc de la ora 15.00 (ora României).

Giani Cretu, cautand tactica potrivita
Al doilea meci din Final Four este cel dintre Zenit Kazan și Lokomotiv Novosibirsk. Partida, care va începe la ora 18.00, ora României, o are ca favorită pe Zenit, una dintre cele mai bune echipe din istoria voleiul rus, care a pierdut săptămâna trecută pentru prima dată după 64 de victorii consecutive! Eroii au fost atunci cei de la Zenit St. Petersburg care s-au impus cu 3-1. Acum, adversarii celor de la Kazan, care sunt antrenați de tehnicianul care a adus titlul olimpic Rusiei în 2012, Vladimir Alekno, sunt ocupanții locului 4 în clasament, deci se anunță un meci foarte interesant.

grankin belogorie cretu giani
Grankin, ridicatorul nationalei Rusiei, este coordonatorul de la Belogorie
Și pentru că am vorbit despre rusul Alekno, trebuie spus că acest Final Four este unul special pentru că reunește patru antrenori de naționalități diferite: românul Giani Crețu (Belogorie Belgorod), finlandezul Tuomas Sammelvuo (Kuzbas Kemerovo), rusul Alekno (Zenit) și bulgarul Plamen Konstantinov (Lokomotiv Novosibirsk).

Evident că învingătoarele celor două meciuri de sâmbătă vor juca, duminică, în finala Cupei Rusiei. Acel meci va avea loc la ora 16.00 (ora României). Finala mică nu se va mai disputa.

Iată în continuare câteva fotografii cu Giani Crețu la meciurile echipei sale, sau la interviurile de după meci.

giani cretu belogorie
Echipa lui Giani Cretu, la blocaj
Giani Cretu muserski volei
Giani Cretu ii da indicatii uriasului Muserski
giani cretu antrenor volei belogorie estonia
Giani Cretu si blocknotes-ul cu care a scris istorie si la nationala Estoniei
giani cretu grankin belogorie
Giani Cretu, in dialog cu jucătorii săi
giani cretu belogorie belgorod
Giani Cretu si echipa lui tehnica de la Belogorie

giani cretu interviuri volei belogorie
La finalul fiecarui meci, Giani Cretu da interviuriAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns