Gianni Crețu a cucerit bronzul în Rusia cu Kuzbass Kemerovo. Campionatul a fost oprit și s-a luat în calcul ierarhia de la finalul sezonului regulat

Gianni Crețu a cucerit medalia de bronz în camponatul Rusiei cu Kuzbass Kemerovo

Gianni Crețu a reușit să cucerească o medalie la chiar prima experiență completă de antrenor principal într-unul dintre cele mai puternice campionate masculine de volei din lume, cel din Rusia. El a terminat pe locul 3 cu Kuzbass Kemerovo, formație pe care a preluat-o în toamna trecută.
Din cauza pandemiei de coronavirus, Federația de Volei din Rusia a decis să oprească de tot campionatele, după ce în primă fază le suspendase pentru o săptămână. La fel ca Federațiile din România și din Polonia, și rușii au decis să acorde titul de campioană și celelalte medalii conform clasamentului de la finalul sezonului regulat.

Astfel, Gianni Crețu a cucerit, alături de formația pe care o antrenează, Kuzbass Kemerovo, medalia de bronz, la chiar primul sezon complet ca antrenor principal în campionatul Rusiei (el a mai condus-o pentru trei luni, în campionatul trecut, pe Belogorie Belgorod).

Hora bucuriei rusilor de la Kuzbass Kemerovo, cu Gianni Crețu în mijlocul ei
Hora bucuriei rusilor de la Kuzbass Kemerovo, cu Gianni Crețu în mijlocul ei (FOTO: CEV)
Lokomotiv Novosibirsk este noua campioană a Rusiei la volei masculin

Noua campioană a Rusiei este Lokomotiv Novosibirsk, care a avut 47 de puncte și care a cucerit în premieră titlul. Pe locul secund s-a clasat eterna mare favorită Zenit Kazan, cu 44 de puncte. Kemerovo a avut  42.

Aș îndrăzni chiar să spun că Gianni a avut chiar ghinion cu această întrerupere a campionatului, pentru că el a jucat din decembrie până la începutul lui martie fără cel mai important jucător, Viktor Poletaev, care a fost accidentat și operat la gleznă. Iar acum, cu principala vedetă în echipă, Kuzbass era una dintre favoritele certe la titlu.

CITEȘTE ȘI:   Junioare: Medicina Târgu Mureș e noua campioană. Agroland și Dinamo au completat podiumul. Iată Clasamentul final

De altfel, Poletaev și-a făcut imediat simțită prezența pe teren în prima parte a lunii, fiind omul meciului care a dus pe Kemerovo în semifinalele Ligii Campionilor (3-1 în Polonia, cu Zaksa, după ce pierduse turul acasă, cu 3-2). Deocamdată nimeni nu știe dacă Liga se va mai relua, cert este că în acest moment rușii lui Gianni sunt singurii care s-au calificat în semifinale, celelalte dispute fiind amânate de CEV.

Gianni Crețu a cucerit în acest sezon și Supercupa Rusiei

Revenind la Gianni Crețu, trebuie subliniat că el a mai înregistrat în acest sezon o performanță extraordinară, cucerind Supercupa Rusiei, după o victorie cu Zenit Kazan. Acela este primul și singurul cucerit vreodată în Rusia de un antrenor român de volei.

Antrenorul Gianni Crețu și jucătorii lui de la Kuzbass Kemerovo, după cucerirea Supercupei Rusiei
Gianni Crețu și jucătorii lui de la Kuzbass Kemerovo, după cucerirea Supercupei Rusiei

Dacă vreți și voi să vă surprindeți iubita, puteți apela la Inelul Voleibalistelor, pe care îl găsiți pe Doarvolei Shop. Acolo unde găsiți multe alte idei de cadouri legate de pasiunea pentru sportul pe care îl iubim cu toții.

Dinamo Kazan e noua campioană a Rusiei la volei feminin

În ceea ce privește campionatul feminin, titlul a fost acordat formației Dinamo Kazan, care a acumulat 42 de puncte și care a pus capăt unei domnii de patru ani a formației Dinamo Moscova. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Kaliningrad și Uralochka, ambele cu câte 40 de puncte.

Suntem și pe Instagram, acolo unde puteți vedea multe faze sau fotografii inedite din volei. AICI puteți vedea pagina de Instagram Doarvolei.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A2 (f): USV Agroland Timișoara a câștigat la Baia Mare. Sâmbătă se dispută etape complete în Seriile Est și Vest

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns