Gianni Crețu mai scrie o pagină de istorie: a fot desemnat CEL MAI BUN ANTRENOR din sportul estonian în 2017

gianni cretu antrenorul anului estonia 2017

Antrenorul român de volei Gianni Crețu a mai scris o pagină de istorie: a primit, în această seară, premiul cuvenit celui mai bun antrenor din sportul estonian în anul 2017!
Totul s-a petrecut miercuri seară, în cadrul unui gale care a avut loc la Tallin. Acolo au fost premiați cei mai buni sportivi și antrenori din sportul estonian. Iar spre marea noastră onoare, antrenorul anului în Estonia a fost desemnat selecționerul echipei naționale masculine de volei a acestei țări, românul Gianni Crețu!

El i-a depășit pe Matti Killing, antrenor de canotaj, și de Natalja Kotova și Kaido Kaaberma, ambii antrenori de lupte. Clasamentul s-a întocmit pe baza voturilor fanilor tenisului, a organizațiilor sportive din Estonia și a jurnaliștilor, deci victoria lui Gianni Crețu este cu atât mai mare.

gianni cretu antrenorul anului estonia 2017
Gianni Crețu, cu trofeul cuvenit celui mai valoros antrenor din sportul estonian in 2017
În vârstă de 49 de ani, Crețu a reușit în acest an să câștige cu naționala Estoniei divizia a treia a Ligii Mondiale, s-a clasat pe locul 13 la Europene și a ratat dramatic, în ultimul meci, calificarea la Campionatul Mondial. Estonienii au condus cu 1-0 Belgia chiar în Belgia, dar au fost învinși cu 3-1 în partida decisivă.

Recent, tehnicianul român și-a prelungit cu doi ani contractul de selecționer al Estoniei.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns