Gianni Crețu poate scrie diseară o pagină de istorie. Are șanse mari de calificare în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor

gianni cretu, antrenorul de la Asseco Resovia, se bucura după victoria cu Sada Cruzeiro

După victoria extraordinară obținută luni, cu Asseco Resovia în fața brazilienilor de la Sada Cruzeiro, Gianni Crețu are șansa ca diseară să se califice în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor la volei masculin cu o etapă înaintea terminării grupelor.
După ce a învins cu scorul de 3-2 pe Sada Cruzeiro, la capătul unei partide dramatice, în care Asseco Resovia a salvat trei mingi de meci, Gianni Crețu și echipa lui poate scrie miercuri seară, de la ora 21.45, o nouă pagină de istorie. O victorie în fața iranienilor de la Khatam Ardakan ar putea-o califica pe Asseco în semifinale.

gianni cretu, antrenorul de la Asseco Resovia, se bucura după victoria cu Sada Cruzeiro
Gianni Cretu se bucură alături de jucătorii săi de la Asseco Resovia, după victoria cu Sada Cruzeiro

Acest lucru va deveni realitate dacă de la 18.30 Trentino, echipa în care strălucesc Vettori, Grebennikov sau Giannelli își va păstra invincibilitatea în fața celor de la Sada Cruzeiro. De la înființarea competiției, Sada nu a învins niciodată o echipă din Italia.

Dacă nu se califică direct în această seară, atunci Asseco mai are o șansă joi, când va întâlni pe Trentino, în ultimul meci din grupă.

Trebuie spus că la această competiție, ca la toate cele disputate sub egida FIVB și CEV, primul criteriu de departajare este dat de numărul victoriilor, apoi vin punctele.

Din Grupa A s-au stabilit ambele semifinaliste și avem parte de o mare surpriză: campioana en-titre, Zenit Kazan, care începuse turneul cu o înfrângere la limită (3-2) cu Fakel, a fost învinsă marți cu scorul de 3-2 de Lube Civitanova. Italienii au reușit una dintre cele mai mari reveniri din acest an, salvând în setul decisiv nu mai puțin de 8 mingi de meci!

Acest rezultat, coroborat cu victoria absolut dramatică obținută de Fakel în fața polonezilor de la SKRA Belchatow (au revenit de la 0-2 la seturi, câștigând setul 3 la 28 și decisivul la 19), au făcut ca Lube și Fakel să se califice matematic în semifinale. Ele vor juca mâine pentru stabilirea poziționării în grupă.

Meciul dintre Fakel și SKRA a stabilit mai multe recorduri: a fost cel mai lung din istoria competiției, cu 2 ore și 40 de minute. Setul decisiv a durat 30 de minute, de asemenea un nou record.

De asemenea, scorul la puncte a fost de 126-122, un nou record al competiției în ceea ce privește meciul cu cele mai multe puncte disputate.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns