Gianni Crețu va conduce naționala masculină a Estoniei cel puțin până în 2019

giani cretu estonia volei belogorie belgorod

Antrenorul român Gianni Crețu și-a prelungit cu încă doi ani contractul cu Federația Estoniană de Volei.
Conform noului contract, semnat în această săptămână, românul în vârstă de 49 de ani va continua să antreneze naționala masculină de volei a Estoniei cel puțin până la terminarea turneului final al Campionatelor Europene din 2019, la care ex-sovieticii speră să se califice din nou.

Selecționer al estonienilor din 2014, Giani Crețu a reușit în acești trei ani adevărate minuni cu balticii: a participat la ambele turnee finale ale Europenelor disputate în acest interval (2015 și 2017), a câștigat Liga Europei în 2016 și anul acesta a câștigat divizia a treia a Ligii Mondiale. Evident, aceste ultime două performanțe au reprezentat o premieră în istoria voleiului din Estonia. Tot o premieră a fost și clasarea pe locul 11 – cel mai bun din istorie – la Europenele din 2015.

”Nu a fost o decizie dificilă prelungirea contractului. Știu jucătorii, cunosc atmosfera. Chiar dacă mulți au spus că am obținut maximum până acum, eu sunt convins că vom putea, prin muncă, să ne depășim performanțele. Sunt foarte mândru că pot fi alături de o asemenea echipă și pot antrena asemenea jucători”, a declarat Gianni Crețu pentru site-ul Federației Estoniene de Volei.

Românul se va implica și în pregătirea schimbului de generații în voleiul estonian: ”O parte esențială a proiectului nostru este construirea unei echipe B. Știu că s-a discutat despre acest lucru cu ceva timp înainte de venirea mea, dar acum se va alcătui acest lot B, pentru că e nevoie să aducem oameni noi lângă națională. Voleiul Estonian nu e compus din doar cei 14 jucători care alcătuiesc acum prima reprezentantivă. Din fericire, avem mulți jucători buni în noua generație”, a mai spus Gianni Crețu.
În ultimele trei luni, Crețu a condus și prim-divizionara rusă Belogorie Belgorod, pe care a părăsit-o la începutul lunii decembrie, deși ocupa locul secund în clasament, cu o singură înfrângere și la egalitate de puncte cu liderul Zenit Kazan, câștigătoarea din acest an a campionatului și cupei în Rusia, a Ligii Campionilor și a Campionatului Mondial al Cluburilor.


 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns