Gianni Crețu va lupta azi cu Asseco Resovia pentru medalia de bronz a Campionatului Mondial al Cluburilor

Gianni Cretu, antrenorul formatiei poloneze de volei Asseco Resovia

Gianni Crețu poate deveni azi al doilea român medaliat cu bronz la Campionatul Mondial al Cluburilor la volei masculin după Bogdan Olteanu în 2014. Finala mică a Mondialului Cluburilor, ediția 2018/ 2019, va avea loc duminică după-amiază.
Primul antrenor român care a condus o echipă la Campionatul Mondial al Cluburilor, Gianni Crețu, e la doar trei seturi de obținerea medaliei de bronz cu echipa lui, Asseco Resovia. Finala mică va fi disputată duminică după-amiază, de la ora 18.30, ora României, contra formației ruse Fakel Noby Urengoy. Ambele echipe sunt debutante la această competiție, așa că vom avea o medaliată în premieră cu siguranță.

Fakel este una dintre echipele cele mai importante din voleiul actual din Rusia. O dovadă este că a eliminat-o în grupele actualului Mondial pe ”regina” Zenit Kazan, deținătoarea trofeului și cea mai importantă formație de club din voleiul masculin al ultimilor ani. Acum la ruși sunt legitimați, printre alții, Volkov sau Kliuka, jucători de bază ai naționalei Rusiei.Frații Shoji vor fi adversari în finala mică

Partida dintre Asseco și Fakel va fi interesantă și pentru că îi va pune față în față pe frații Shoji. Cel mic, Erik (29 de ani) e și cel mai cunoscut, fiind liberoul titular al naționalei SUA și a rușilor de la Fakel. Fratele mai mare, Kawika (31 de ani) este ridicătorul titular al lui Asseco Resovia și rezerva lui Christenson la naționala SUA.

În semifinalele disputate sâmbătă, Asseco Resovia a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Luce Civitanova, iar Fakel a fost întrecută cu același scor de Trentino. De remarcat este că în ambele meciuri învinsele au luat primul set.

CITEȘTE ȘI:   Duminică se dispută etapa a șaptea a campionatelor de juniori și junioare

Programată de la ora 21.30, finala dintre Lube Civitanova și Trentino va fi prima din istoria competiției care se va disputa între două echipe italienești. Trentino este cea mai medaliată formație de la Mondialul Cluburilor, ea luptând pentru al cincilea titlu. Lube se află la a doua finală consecutivă și speră să transforme argintul ediției trecute în aur acum.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:   Duminică se dispută etapa a opta în campionatele de juniori și de junioare

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns