Hotărâri importante luate azi la Consiliul Director al FRV: Liber la străini şi renunţare la play-off şi play-out

craiova campioana volei masculin stiri
craiova campioana volei masculin stiri
SCM U Craiova e noua campioana a Romaniei la volei

Azi, reprezentații cluburilor de volei din prima ligă au luat mai multe hotărâri importante privitoare la viitorul acestui sport în România.

Iată, pe scurt, care au fost cele mai importante decizii luate în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Volei de către reprezentații cluburilor.

  1. S-a dat liber la străini. Dacă până acum o echipă putea avea în lot maximum 6 jucători sau jucătoare din străinătate, din următoarea ediţie a campionatului o formaţie poate avea un număr nelimitat de voleibaliști de peste hotare.
  2. S-a renunţat la play-off şi play-out. Contestat de majoritatea specialiştilor, dar şi de suporteri, care erau văduviţi de vizionarea mai multor meciuri, sistemul cu play-off şi play-out, care a funcţionat până acum, a devenit amintire. În locul lui s-au introdus două turnee. În turneul 1-6, echipele claaste pe primele şase locuri la finalul sezonului regulat, joacă între ele în sistem tur-retur. În turneul pentru locurile 7-12, se aplică acelaşi sistem. Important este că noile turnee încep cu punctele acumulate de echipe în sistemul regulat, adică nu se înjumătăţesc, ca la fotbal, sau nu se scad punctele obţinute în faţa echipelor care nu joacă în turneele respective. Partea foarte bună, după părerea mea, este că fiecare echipă va disputa 32 de meciuri oficiale în campionat și, de asemenea, că se va juca cinstit până în ultima etapă a sezonului regulat, fiecare punct contând.
  3. Campionatul Diviziei A1, atât la masculin cât şi la feminin, va începe pe 8 octombrie. Ultima etapă a sezonului va avea loc pe 30 aprilie 2017.
  4. Se va juca Supercupa României. În luna decembrie – data urmează să fie stabilită – va fi organizată Supercupa României, atât la feminin, cât şi la feminin. Meciurile vor opune campioana şi deţinătoarea Cupei României. Anul acesta, titlul a fost cucerit, la feminin, de Alba Blaj, iar la masculin, de SCM U Craiova. Cupa României a fost câştigată, la feminin, de CSM Târgovişte, iar la masculin de Volei Municipal Zalău.
  5. Se introduce, la Divizia A1, foaia electronică de joc. Campionatul viitor va fi primul în care se va introduce, obligatoriu, la meciurile din Divizia A1, foaia electronică de joc, folosită până acum în cupele europene. Partea bună este că astfel se va putea ţine o statistică primară a jucătorilor şi jucătoarelor, dar şi că pe foaia de joc vor putea fi trecuţi 14 jucători sau jucătoare.
  6. S-a stabilit şi ţintarul celor două campionate din Divizia A1, la masculin, respectiv feminin. În momentul în care voi primi împerechea, o voi publica pe site.
  7. S-a stabilit şi ţintarul Cupei României. Competiția nu se va mai disputa cu turneu final, ci doar cu finala programată pe teren neutru.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns