Începe turneul preolimpic european de volei masculin. Gazdă – Berlin

volei masculin berlin calificari olimpiada
volei masculin berlin calificari olimpiada
Calificarile olimpice la volei masculin incep la Berlin

De astăzi şi până duminică, Berlinul va fi capitala voleiului masculin european, aşa cum Ankara este deja pentru voleiul feminin continental.

În Germania începe de azi turneul preolimpic de volei mmasculin, competiţie care reuneşte la start cele mai bune opt echipe din Europa – cu excepţia Italiei, care e deja caliicată la Jocurile Olimpice. Miza este, desigur, locul direct calificant la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, acolo unde se duce câştigătoarea competiţiei. La fel ca în cazul fetelor, finalista şi ocupanta locului 3, vor merge în turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice, care va avea loc la finalul lunii mai.

Sistemul de disputare e simplu: cele opt echipe sunt împărţite în două grupe a câte 4. Ocupanta primului loc într-o grupă joacă împotriva ocupantei locului secund din cealaltă. Iată în  continuare componenţa grupelor:

Grupa A

Belgia

Germania

Polonia

Serbia

Grupa B

Rusia

Finlanda

Bulgaria

Franţa

Azi, în prima zi a competiţiei, se dispută trei meciuri, toate putând fi urmărite în direct pe Internet, la laola1.tv

Programul zilei de marţi, 5 ianuarie

Ora 16.00: Finlanda – Rusia

Ora 19.00: Belgia – Germania

Ora 21.30: Serbia – Polonia

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns