Înfrângere dramatică pentru naționala feminină U16 a României în preliminariile Campionatului European

Naționala Under 16 a României, participantă în calificările pentru Campionatul European U16 2021

Naționala U16 a României a pierdut un meci pe care l-a avut în mână. Croația s-a impus cu scorul de 3-2, la capătul unuia dintre cele mai dramatice meciuri din istoria recentă a voleiului românesc, dar e posibil ca mult dorita calificare la Campionatul European să fie posibilă, de pe locul secund.
După retragerea Germaniei, Grupa C a calificărilor pentru Campionatul European Under 16 la volei feminin a rămas cu doar două echipe, România și Croația, care sâmbătă au disputat un meci ca o adevărată finală pentru calificarea directă.

Iar după cum începuse meciul, părea că vom avea parte de o victorie și o calificare la pas a echipei noastre. 2-0 la seturi după mai puțin de o oră de joc (25-18 și 25-14) și deja începeam să ne gândim când va fi tragerea la sorți. Eu, cel puțin, așa am aflat că e pe 11 mai.

Setul trei a fost dominat de Croația, în ciuda diferenței de doar două puncte (23-25) cu care s-au impus.  A fost un semnal de alarmă pe care se pare că româncele l-au înțeles, pentru că în setul al patrulea scorul era 24-19 pentru formația antrenată de Claudia Drilea și Daniela Mincă. A fost momentul în care parcă s-a lăsat ceața peste echipa noastră, astfel că gazdele, nici ele nu știu cum, au ajuns la 25-24 și apoi au câștigat setul cu 27-25.
Setul decisiv a fost echilibrat până la 12-12, însă a fost ziua croatelor, care au mai făcut trei puncte consecutive și apoi au început să danseze, pentru că în luna iulie vor juca la turneul final al Campionatelor Europene. Scor final: Croația – România 3-2 (18-25, 14-25, 25-23, 27-25, 15-12).

Fetele noastre, cu lacrimi în ochi la finalul meciului, probabil că vor avea nevoie de o zi sau două să înțeleagă exact cum de au putut rata o victorie pe care au avut-o în ambele buzunare, nu doar într-unul singur. Apoi, însă, trebuie să se ridice și să fie mai puternice, pentru că sunt abia la început de carieră și această experiență negativă trebuie să le ambiționeze și să le întărească.

Interesant este că în ciuda eșecului România are șansa de a se califica la Europene, dacă CEV va considera în stabilirea celei mai bune echipe de pe locurile secunde care va merge la Europene și victoria noastră prin neprezentarea Germaniei. Pentru că dacă va fi așa, atunci România va avea o victorie, 4 puncte și un raport al punctelor imbatabil, având în vedere că împotriva nemțoaicelor am avut 75-0… Deci nu ar avea cine să ne depășească, având în vedere că în calculul locurilor doi se iau doar în calcul doar rezultatele dintre primele trei echipe.

Numai că este posibil și ca pe undeva prin regulamentele îmbârligate ale CEV să existe vreo prevedere care spune ce se întâmplă în cazurile în care grupele rămân cu două formații, care să prevadă că nu se ia în considerare meciul câștigat la ”masa verde”, pentru că nu ar fi fair-play față de echipele care au avut de disputat partide pe teren.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns