Jocuri Olimpice (f): S-au stabilit grupele feminine de la Jocurile Olimpice

jocuri olimpice componenta grupe volei feminin
jocuri olimpice componenta grupe volei feminin
Componenta celor doua grupe la volei feminin la Jocurile Olimpice

La finalul săptămânii trecute s-au stabilit şi ultimele calificate la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de volei feminin. S-au stabilit, de asemenea, şi cele două grupe.

Pe baza „serpentinei” aplicate clasamentului FIVB de la 1 ianuarie 2016, cele două grupe de la Jocurile Olimpice în proba de volei feminin vor fi următoarele:
Grupa A

Brazilia (gazdă)

Rusia (nr. 4)

Japonia (nr. 5)

Coreea de Sud (nr. 8)

Argentina (nr. 9)

Camerun (nr. 21)

 

Grupa B

SUA (nr. 1)

China (nr. 2)

Serbia (nr. 6)

Italia (nr. 7)

Olanda (nr. 14)

Puerto Rico (nr. 16)

Primele patru clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Ultimele venite în grupul calificatelor au fost cele patru formaţii venite din cadrul turneului mondial de calificare de la Tokyo (Italia, Olanda, Japonia şi Coreea de Sud). Cum acest turneu a contat şi ca nişte calificări olimpice asiatice, Japonia a mers la Jocurile Olimpice din postură de echipa din Asia cel mai bine clasată în calificări.

Dar ultima calificată a fost, duminică spre luni, Puerto Rico, care s-a impus în calificările NORCECA (America de Nord, Centrală şi Caraibe).

Jocurile Oimpice vor avea loc în perioada 5-21 august 2016.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns