Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Componența grupelor atât la masculin, cât și la feminin

Bucuria francezilor după calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Odată cu terminarea ultimelor turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se știe și componența grupelor, atât în întrecerea masculină, cât și cea feminină de volei. Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august.

La masculin, Franța, Iran, Tunisia, Venezuela și Canada sunt ultimele echipe care au obținut biletul pentru Jocurile Olimpice. Cele cinci naționale și-au câștigat acest drept după ce au triumfat în turneele continentale de calificare la Tokyo și s-au alăturat formațiilor Italiei, Braziliei, SUA, Poloniei, Rusiei și Argentinei, care au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la primul turneu. În plus, a 12-a echipă prezentă la cea mai importantă competiție sportivă din lume este Japonia, în calitate de țară gazdă.

Grupele la Jocurile Olimpice au fost alcătuite nu prin tragere la sorți, ci în funcție de pozițiile acestora în clasamentul mondial. Astfel, au rezultat cele două grupe pe care le vedeți mai jos. Seria B pare mult mai grea decât cealaltă.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 (m): Componența grupelor

Grupa A: Japonia, Polonia, Italia, Canada, Iran, Venezuela.

Grupa B: Brazilia, SUA, Rusia, Argentina, Franța, Tunisia.


Ofertă specială Brățară Charm Volei
– click pe fotografia de mai jos pentru a vedea prețul.
Bratari charm Love Volleyball

La feminin s-au calificat după turneele preolipice continentale de la începutul acestui an Turcia, Coreea de Sud, Kenya, Argentina și Republica Dominicană. Ele s-au alăturat celor 6 echipe calificate după primele turnee, Italia, Serbia, China, Rusia, Brazilia și SUA. Lor li se adaugă, desigur, Japonia, în calitate de gazdă.

Ca și la băieți, și aici grupele au fost alcătuite în funcție de clasamentul mondial. Și, tot ca la masculin, Grupa B pare mai puternică decât cealaltă.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 (f): Componența grupelor

Grupa A: Japonia, Serbia, Brazilia, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Kenya

Grupa B:  China, SUA, Rusia, Italia, Argentina, Turcia.

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns