Juniori (m): Cele 16 echipe calificate în turneele semifinale

CTF Mihai I si Dinamo au ocupat primele doua locuri ale Seriei B din cadrul campionatului de juniori
CTF Mihai I si Dinamo au ocupat primele doua locuri ale Seriei B din cadrul campionatului de juniori

Campionatul de volei pentru juniori s-a încheiat duminică, așa că știm și echipele care s-au calificat în turneele semifinale.

Cum și clasamentele au fost actualizate pe site-ul FRV – era important acest aspect pentru că unele echipe au fost penalizate cu câte un punct pentru fiecare set în care nu au respectat regula taliei sau a vârstei – acum putem vedea echipele calificate. Acestea sunt, conform regulamentului, ocupantele primelor patru locuri în clasamentele fiecărei serii.

Turneele semifinale vor avea loc în zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2016, iar gazdele turneelor și componența grupelor semifinale vor fi stabilite pe 22 martie, la sediul FRV. Sper ca cei de la Federația Română de Volei să țină cont în împerechere de valoarea echipelor, astfel încât la turneul final să ajungă într-adevăr cele mai valoroase 8 formații din țară. Nu doar pentru că așa este corect, dar și pentru că este ocazia ideală pentru selecționerii loturilor naționale să îi aibă sub ochi, la turneul final, pe cei mai valoroși jucători ai țării.

E important de știut că echipele calificate mai au de trecut un hop, în zilele de 26-28 martie. Atunci vor fi date normele de control – locațiile și persoanele de contact sunt trecute pe site-ul FRV -, iar pentru ca o echipă să participe la turneele semifinale trebuie ca cel puțin 8 jucători să le treacă. Printre aceștia, obligatoriu, trebuie să fie și unul cu talie.

Iată și echipele clasate pe primele patru locuri în fiecare dintre cele patru serii, deci calificate conform regulamentului în turneele semifinale.

Seria A

 1. CSS Toplița
 2. LPS VCM Piatra Neamț
 3. CSS Râmnicu Sărat
 4. CSS Buzău

Seria B

 1. CTF Mihai I București
 2. Dinamo
 3. CSS Tulcea
 4. Tomis Constanta
 5. CSS 1 Constanta

Tomis Constanța s-a retras în retur, așa că va merge la turneul semifinal ocupanta locului 5.

Seria C

   1. CNNT Craiova
   2. CSS Blaj
   3. CS ProVolei Arad
   4. CSS Bega Timișoara

Seria D

   1. CSS 2 Baia Mare
   2. CSS Viitorul Cluj
   3. LPS Viitorul Oradea
   4. CSS LAPI Dej


Merită remarcat că CSS Toplița, CTF Mihai I, CNNT Craiova și CSS 2 Baia Mare nu au pierdut nici un punct în cele 10 jocuri disputate în actualul campionat. Mai mult, CNNT Craiova și CSS 2 Baia Mare nu au pierdut nici măcar un set.

Formațiile care nu s-au calificat în turneele semifinale vor juca în turnee pentru stabilirea ordinii finale a campionatului de juniori, ediția 2015/ 2016.

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns