Juniori: Se cunosc semifinalistele. Rezultatele înregistrate în ultima etapă a turneului final

ctf mihai echipa juniori volei
ctf mihai echipa juniori volei
CTF Mihai I s-a calificat in semifinale

La Baia Mare s-a disputat azi ultima etapă din cadrul turneului final al campionatului de volei pentru juniori. S-au stabilit, astfel, echipele care vor juca pentru medalii.

În urma rezultatelor de azi, în semifinale vor juca CNNT Craiova, LAPI Dej, din Seria I, respectiv CSS 2 Baia Mare și CTF Mihai I București. Oradea, echipă penalizată în total cu 6 puncte din cauza neîndeplinirii baremului de talie, va juca în turneul pentru locurile 5-8. Oricum nu avea voie să se califice, conform regulamentului, în semifinale.

Azi pe net am văzut că s-a dezlănțuit o întreagă polemică legată de jucătorul de la Oradea care nu are înălțimea corespunzătoare taliei. Imi pare sincer rău de ceea ce au pățit copiii de la Oradea, cred că nimeni nu ar trebui să fie nevoit să suporte asemenea dezamăgire, de care nu se face vinovată echipa, nu se fac vinovați jucătorii, nu se face nici antrenorul, pentru că el l-a introdus pe acel copil mai mic de înălțime pe teren având avizul oficialului FRV care a făcut măsurătorile în acest sezon. Deci funcționa legal conform legitimației. Dacă cineva ar trebui tras la răspundere pentru acest lucru, atunci acea persoană ar trebui să fie oficialul care a declarat cu talie un jucător cu 4 centimetri mai scund (are 1,89 m în loc de 1,93 m). Nu o dată, ci de două ori!!! Și astfel echipa a jucat bine mersi și în sezonul regulat și în semifinale, dându-se totul peste cap din cauza asta. În mod evident, echipele eliminate ar putea depune contestație…

Pe de alta parte, se spune: ”sunt doar câțiva centimetri”… Numai că regulamentul nu trebuie încălcat nici măcar cu un milimetru, că d-aia e făcut. Nu comentez dacă e un regulament bun sau rău, pentru că nu e treaba mea, fiecare federație are obiectivele ei, iar în acest caz este descoperirea și creșterea de jucători cu talie. Numai că aici e vorba de ceva obiectiv, măsurabil: înălțimea unui jucător. De aceea cred, cu toată durerea pentru ceea ce poate părea o nedreptate, mai ales că echipa a arătat că merita să se califice în semifinale, că s-a procedat corect solicitându-se remăsurarea jucătorului la o policlinică sportivă atunci când s-a observat că nu ar avea înălțimea respectivă. Cei care au cerut acest lucru nu sunt nici lași, așa cum am văzut că au fost făcuți pe net, nici oameni fără suflet. Sunt doar niște antrenori care vor să se respecte un regulament. Și sper ca de fiecare dată să se întâmple la fel, adică în momentul în care se observă o incorectitudine, oamenii să ia atitudine. Chiar și împotriva regulamentelor, dacă simt că sunt incorecte.

Iată programul meciurilor de sâmbătă, din cele două semifinale.

Semifinale pentru locurile 1-4

CNNT Craiova – CTF Mihai I

CSS LAPI Dej – CSS 2 Baia Mare

Semifinale pentru locurile 5-8

LPS Bihorul Oradea – CSS Buzău

LPS Piatra Neamț – CSS Toplița

Iată rezultatele complete ale primelor două etape și programul celei de-a treia.

Seria I

MIERCURI

CNNT Craiova – LPS Piatra Neamţ 3-1 (25-15, 19-25, 25-20, 25-21)

CSS LAPI Dej – LPS Bihorul Oradea 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)

JOI

LPS Bihorul Oradea – LPS Piatra Neamţ 3-1 (25-22, 22-25, 25-11, 25-14)

CNNT Craiova – CSS LAPI Dej 3-2 (25-18, 15-25, 25-23, 16-25, 15-12)

VINERI

LPS Bihorul Oradea – CNNT Craiova 0-3 (16-25, 23-25, 14-25)

LPS Piatra Neamţ – CSS LAPI Dej 0-3 (17-25, 22-25, 19-25)

Clasament

 1. CNNT Craiova 8 p (9-3)
 2. CSS LAPI Dej 4 p (5-6)
 3. LPS Bihorul Oradea* 0 p (6-4)
 4. LPS Piatra Neamț 0 p (2-9)

*Echipă penalizată cu 6 puncte, fără drept de calificare în semifinale

CNNT Craiova și CSS LAPI Dej s-au calificat matematic în semifinale

Seria a II-a

MIERCURI

CSS 2 Baia Mare – CTF Mihai I Bucureşti 3-1 (24-26, 25-18, 25-18, 25-21)

CSS Buzău – CSS Topliţa 0-3 (22-25, 11-25, 21-25)

JOI

CSS 2 Baia Mare -CSS Buzău 3-0 (25-15, 25-14, 25-22)

CTF Mihai I Bucureşti – CSS Toplița 3-0 (25-16, 25-20, 25-19)

VINERI

CSS 2 Baia Mare – CSS Toplița 3-0 (25-14, 25-12, 25-23)

CTF Mihai I Bucureşti – CSS Buzău 3-1 (18-25, 25-16, 29-27, 25-21)

Clasament

 1. CSS 2 Baia Mare 9 p (9-1)
 2. CTF Mihai I 6 p (7-4)
 3. CSS Toplița 3 p (3-6)
 4. CSS Buzău 0 p (1-9)

CSS 2 Baia Mare și CTF Mihai I s-au calificat în semifinale

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

3 thoughts on “Juniori: Se cunosc semifinalistele. Rezultatele înregistrate în ultima etapă a turneului final

 1. Nu susțin că trebuia încălcată o regulă clara. Nici nu a fost ascunsa nici măcar o data de către antrenorul orădean. Si nici minciuna ca are 189 …. ma omoara aceste minciuni. Si sa ajungi să îți bați joc de o întreagă echipă… . Se contestă se de la turneul semifinal iar lovitura a fost dată în timpul turneului final. De ce? De ce i-ați lăsat pe copii să își facă vise? Se putea opri acest lucru. Știți că l sosirea copiilor acasă lumea a plâns. A plâns din cauza unor lași, care nu au dorit echipa în primele 4, ca sa prindă ei finala. Si in plus cunoaștem toate dedesubturile afacerii. Toți sunt lași. De ce nu s-ar jucat pe teren? Dacă ne creștem copii în acest spirit să nu ne mirăm că vom deveni o națiune de …. . Si stim si sustinerea băimărenilor pentru visan. Si stim si cum acest domn amenința …. . Si probabil ar trebui ca măsurătorile făcute în acel cabinet de medicina sportiva să fie dublate de avizele metrologice ale aparatului. Si modul cum a fost tratat copilul în acel cabinet (art. 94 lege 272/2004). Si daca orădenii sunt de vina ca federația își contestă, până la urmă, decizia ei … las-o moartă. Respect jucătorilor campioni , cei din Baia Mare, respect tuturor celorlalți jucători. Sunt extrem de supărat și de contrariat de actiunile de tip mafiot ale unora. Cel mai vocal era Vir ….. știe el. Lacrimile să le stea în gât….
  Si inc an odată LPS Oradea cunoaște și respecta regulamentele, iar dacă sunt în eroare cu ceva să fie sanctionati, dar sa ii faci pe copii să plângă că ei nu au dreptul la o luptă dreaptă…. Dacă nu aveau legitimatiile în regulă nu îi lasă să participe la competiție …

  Cu deosebit respect, Florin.

 2. Si apropo, telul federației e creșterea de jucători ROMANI cu talie? Si decizia de a avea număr nelimitat de străini la echipele de seniori? Pe când obligativitatea de a juca minim 2 străini la juniori? …….

Lasă un răspuns