Laurențiu Lică după tragerea la sorți: ”Nu cred că se putea o grupă mai grea. Finalele noastre sunt cu Grecia și Portugalia”

Laurentiu Lica echipa nationala a Romaniei volei

Naționala masculină de volei a căzut într-o grupă de foc la Campionatul European din septembrie. Căpitanul echipei României, Laurențiu Lică, a analizat pentru Doarvolei.ro tragerea la sorți.
Nu cred că se putea o grupă mai grea. M-am tot uitat la celelalte variante și tot cele 3 (Franța, Italia și Bulgaria) sunt cele mai puternice. Apoi, Grecia si Portugalia sunt de valoare apropiată, acestea sunt finalele noastre”, a declarat pentru Doarvolei.ro Laurențiu Lică.

Laurentiu Lica echipa nationala a Romaniei volei
Laurentiu Lica in actiune la echipa nationala a Romaniei

Cel mai experimentat jucător al tricolorilor – va împlini 39 de ani pe 11 februarie – Lică își dorea din punct de vedere sentimental să cadă cu Franța, dar din punct de vedere sportiv să întâlnească Olanda. Lucru 100 % de înțeles. ”Îmi doream Franța ca si țară, mai ales că am jucat ani buni acolo, dar am pariat cu un prieten că vom ajunge în Olanda”, a mai spus căpitanul naționalei noastre, care a și jucat împotriva unuia dintre viitorii adversari, francezul Earvin Ngapeth. Ei s-au duelat în urmă cu doi ani, în Liga Campionilor, atunci când SCM U Craiova a întâlnit pe Azimut Modena (italienii s-au impus în ambele meciuri).

lica ngapeth volei liga campionilor
Laurentiu Lica a jucat împotriva francezului Ngapeth în urmă cu doi ani, când Craiova a întâlnit pe Azimut Modena în Liga Campionilor

Pentru jucătorul legitimat la SCM U Craiova, singura echipă neînvinsă din Divizia A1, meciurile din grupă se vor disputa într-un oraș pe care îl cunoaște foarte bine, Montpellier, el evoluând în sezonul 2009/ 2010 chiar la echipa din această localitate. Și nu doar că a evoluat acolo, dar a disputat în 2010 finala Cupei Franței. El cucerise deja acest trofeu în 2008, când îmbrăca tricoul celor de la Beauvais. De altfel, afecțiunea voleibalistului român față de Franța s-a dezvoltat în cei 7 ani în care a jucat în acest campionat, pentru Ajaccio, Beauvais, Montpellier, Chaumont sau Martigue.
Turneul final al Campionatului European masculin de volei va avea loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franța, Olanda și Slovenia și va fi primul cu 24 de naționale la start.

România va juca în Grupa A, care se va disputa la Montpellier, iar adversarele vor fi Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia și Grecia. Primele patru clasate vor merge mai departe.

Campionatul European 2019 (m): Componența grupelor

Grupa A (Franța): Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia, Grecia, ROMÂNIA

Grupa B (Belgia): Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria

Grupa C (Slovenia): Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus

Grupa D (Olanda): Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns