Liga Campionilor (f): Alba Blaj debutează marți în Liga Campionilor. Meciul va fi în direct pe DigiSport

Alba Blaj volei liga campioanelor
Alba Blaj volei liga campioanelor
Alba Blaj e gata de primul meci din Liga Campioanelor

Ziua de marți, 27 octombrie, va fi una de referință în istoria clubului Alba Blaj. E momentul debutului în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, Liga Campionilor.

Alba Blaj, campioana din ediția trecută a campionatului, va debuta în Liga Campionilor cu un meci în deplasare, progamat de la ora 21.00 (ora României) și care va fi transmis în direct pe DigiSport. Adversara fetelor noastre va fi formația Rocheville Le Cannet, câștigătoarea Cupei Franței din sezonul precedent. O adevărată selecționată multinațională, cu două jucătoare din naționala Franței, Elisabeth Fedele şi Anne-Sophie Bauer, o bulgăroaică, o olandeză, o rusoaică, o ucrainiancă, o croată, o braziliancă și pe ridicătoarea naționalei Republicii Dominicane, Marte Niverka.

Pentru gazde, meciul e un adevărat eveniment, așa că au un invitat special, o vedetă de la The Voice Kids, o emisiune televizate de talente. Pe nume Lisandro, copilul va cânta câteva melodii înaintea partidei.

În ceea ce privește pe campioana României, Alba Blaj, aceasta are în lotul anunțat la CEV doar cinci românce: Adina Salaoru, Anamaria Berdilă, Ioana Nemțanu, Adriana Bobi și Denisa Viloiu. Echipa noastră a ajuns, evident, de azi, în Franța și, la fel de evident, privește cu mare încredere debutul. Înainte de a vă prezenta programul meciurilor din grupă, vă mai spun doar că formația noastră va juca meciurile de pe propriul teren la Sibiu.

Echipa noastră face parte din Grupa F a competiției, alături de formațiile Le Cannet, Nordmeccanica Piacenza și Dinamo Moscova. Ca să vă dați seama cam ce înseamnă adversarele ardelencelor, vă spun doar că la Dinamo joacă 7 campioane europene cu Rusia: Anastasia Bavykina, Ana Malova (cel mai bun libero al Europenelor), Yana Shcherban, Ekaterina Romanenko, Natalia Obmochaeva, Ekaterina Kosianenko și Inna Fetisova. Iar la Piacenza, ridicătoare e sârboaica Maja Ognjenovic, nimeni alta decât cea mai bună ridicătoare a Europenelor.

Programul meciurilor din Grupa F a Ligii Campionilor la volei feminin

27 octombrie: Rocheville Le Cannet – Alba Blaj

29 octombrie: Nordmeccanica Piacenza – Dinamo Moscova

11 noiembrie: Alba Blaj – Nordmeccanica Piacenza

12 noiembrie: Dinamo Moscova – Rocheville Le Cannet

25 noiembrie: Dinamo Moscova – Alba Blaj

26 noiembrie: Nordmeccanica Piacenza – Rocheville Le Cannet

9 decembrie: Alba Blaj – Dinamo Moscova

9 decembrie: Rocheville Le Cannet -Nordmeccanica Piacenza

19 ianuarie: Rocheville Le Cannet – Dinamo Moscova

20 ianuarie: Nordmeccanica Piacenza – Alba Blaj

27 ianuarie: Alba Blaj – Rocheville Le Cannet

27 ianuarie: Dinamo Moscova – Nordmeccanica Piacenza

 
[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns