Liga Campionilor (f): Pomi Casalmaggiore a câștigat trofeul la prima participare. Francesca Piccinini, un nou record!

pomi casalmaggiore campioana liga campionilor volei
pomi casalmaggiore campioana liga campionilor volei
Pomi Casalmaggiore a cucerit in premiera trofeul Ligii Campionilor la volei feminin

Desfășurat în weekend, în localitatea italiană Montichiari, turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin s-a încheiat cu o mare surpriză.

Aflată la prima participare în Liga Campionilor, formația italiană Pomì Casalmaggiore a cucerit trofeul după o finală câștigată cu scorul de 3-0 (25-23, 25-23, 25-22) în fața echipei turce VakifBank Istanbul!

Aceasta a fost prima victorie a unei echipe italiene în Liga Campionilor la volei feminin după cea obținută în sezonul 2009/ 2010 de Volley Bergamo. Performanța noilor campioane e cu atât mai lăudabilă cu cât în vara trecută Pomi Casalmaggiore a cucerit pentru prima dată titlul de campioană a Italiei.

Vedeta noilor regine ale Europei a fost, fără îndoială, italianca Francesca Piccinini, care a cucerit pentru a șasea oară trofeul Ligii Campionilor, un nou record. Ea a fost desemnată și MVP-ul Final Four, aceasta fiind cea de-a doua oară când primește această distincție la un turneu final al Ligii Campionilor.
Mai este însă un amănunt care trebuie amintit. În semifinale Pomi Casalmaggiore a învins cu scorul de 3-0 pe Dinamo Kazan, marea favorită a competiției, campioana ediției 2013/ 2014. Numai că surpriza a fost posibilă numai după ce întreaga echipă din Rusia a acuzat o toxiinfecție alimentară. Care a fost atât de gravă în cazul vedetelor Ekaterina Gamova și Evgeniya Startseva, încât acestea nu au intrat nici o secundă pe teren!

Echipa Ideală

MVP: Francesca Piccinini (ITA/Pomì CASALMAGGIORE)
Cel mai bun ridicător: Carli Lloyd (USA/Pomì CASALMAGGIORE)
Cel mai bun fals: Margareta Anna Kozuch (GER/Pomì CASALMAGGIORE)
Cel mai secund: Kim Yeon-Koung (KOR/Fenerbahce Grundig ISTANBUL)
Al doilea cel mai bun secund: Kimberly Hill (USA/VakifBank ISTANBUL)
Cel mai bun principal: Eda Erdem Dündar (TUR/Fenerbahce Grundig ISTANBUL)
Al doilea cel mai bun principal: Jovana Stevanovic (SRB/Pomì CASALMAGGIORE)
Cel mai bun libero: Hatice Gizem Örge (TUR/VakifBank ISTANBUL)

Clasament final

1.    Pomì CASALMAGGIORE (ITA)
2.    VakifBank ISTANBUL (TUR)
3.    Fenerbahce Grundig ISTANBUL (TUR)
4.    Dinamo KAZAN (RUS)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns