Liga Campionilor (m): Zenit Kazan a cucerit pentru a patra oară trofeul

volei zenit kazan liga campionilor
volei zenit kazan liga campionilor
Zenit Kazan a castigat Liga Campionilor pentru a patra oara

Echipa rusă Zenit Kazan a stabilit un nou record duminică: a câștigat pentru a patra oară Liga Campionilor la volei masculin.

În finala disputată duminică seara, la Cracovia, în fața a 11.000 de spectatori, Zenit Kazan a revenit de la 0-2 și a câștigat cu 3-2 (23-25, 22-25, 25-17, 27-25, 15-13) în fața formației Diatec Trentino. Rușii au avut în jucătorul de origine cubaneză Leon cel mai bun voleibalist de pe teren – a și fost declarat MVP. Ei au obținut pentru a patra oară trofeul – după edițiile 2008, 2012 și 2015, o performanță unică în cei 16 ani de desfășurare a competiției în această formă.

În finala mică, Cucine Lube Civitanova a învins cu 3-2 (25-20, 25-27, 22-25, 25-22, 15-10) formația locală, Asseco Resovia Cracovia, care a fost cu Tomis Constanța în grupă.
Iată și echipa ideală

Cel mai bun libero: Jénia Grebennikov (FRA/Cucine Lube CIVITANOVA)
Al doilea cel mai bun centru: Sebastian Solé (ARG/TRENTINO Diatec)
Cel mai bun centru: Russell Holmes (USA/Asseco Resovia RZESZOW)
Al doilea cel mai bun secund: Tine Urnaut (SLO/TRENTINO Diatec)
Cel mai bun secund: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit KAZAN)
Cel mai bun fals: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit KAZAN)
Cel mai bun ridicător: Simone Giannelli (ITA/TRENTINO Diatec)
MVP: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit KAZAN)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns