Liga Europeană (f): Lotul de 12 jucătoare cu care România va juca meciurile din Ungaria

georgiana fales roxana bacsis straubing
georgiana fales roxana bacsis straubing
Colege la echipa de club, Georgiana Fales si Roxana Bacsis fac parte din nationala si in actuala editie a Ligii Europene

La finalul acestei săptămâni, naționala feminină de volei a României va debuta în noua ediție a Ligii Europene.

Numit la conducerea lotului în această lună, noul antrenor principal, Bogdan Paul, va debuta vineri pe banca echipei noastre. Prilejul e dat de debutul noii ediții a Ligii Europene, care pentru noi va avea loc în Ungaria, la Nyregihaza. Acolo unde este locul de disputare al primului turneu din grupa C, din care face parte și România. Alături de formația noastră, din serie mai fac parte Ungaria, Grecia și Slovenia.

Primul meci va avea loc vineri, 3 iunie, de la ora 17.00, contra Greciei. Urmează, în ordine, confruntările cu Slovenia (sâmbătă, ora 17.00) și Ungaria (duminică, ora 21.00). Româncele vor pleca joi dimineașă spre Ungaria.

Apoi, cele patru echipe se vor întâlni într-un nou turneu, de data aceasta în Grecia, în zilele de 9, 10 și 11 iunie. După aceste două turnee, prima clasată şi echipa cea mai bună de pe locurile 2 se vor califica în semifinale. Celelalte serii sunt compuse din Albania, Slovacia, Belarus și Polonia (grupa A), Franța, Muntenegru, Spania și Azerbaidjan (grupa B).
Echipa noastră s-a pregătit în ultimele două săptămâni la Izvorani, acolo unde antrenorul Paul Bogdan a lucrat cu un lot lărgit. Cele 12 fete alese să facă deplasarea în turneul din Ungaria sunt următoarele (numărul de pe tricou e în fața numelui):

 • 1. Ioana Baciu -Universal (Știința Bacău
  2. Denisa Rogojinaru – Extremă (Știința Bacău)
  3. Roxana Bacșiș – Universal (CSM București)
  4. Diana Tătaru – Ridicător (CSM București)
  5. Florina Chirilov – Ridicător (CSU Galați)
  6. Mihaela Albu – Libero (Știința Bacău)
  7. Cristina Cazacu – Extremă (Știința Bacău)
  8. Ana Berdilă – Extremă (Alba Blaj)
  10. Elena Lăpușneanu – Extremă (Dinamo)
  11. Ionela Canea – Centru (CSM Lugoj)
  12. Georgiana Faleș – Centru (CSM București)
  16. Liana Badea – Centru (Dinamo)
 • Antrenor principal: Paul Bogdan
  Antrenor secund: Rareș Puni
  Statistician: Florin Vasile
  Fizioterapeut: Andrei Costea

Obiectivul fetelor noastre este clar: calificarea în Final Four, așa cum a declarat și antrenorul principal Paul Bogdan: ”Încercăm să obținem calificarea în Final Four, dar ne va fi greu, pentru că din păcate avem multe accidentate. Din lotul convocat problemele cele mai mari probleme sunt la jucatoarele de centru”, a spus tehnicianul nostru. El a adăugat: „Pentru primul turneu în calitate de antrenor principal mi-am propus să duc mai departe munca începută de predecesorul meu, argenintianul Guillermo Gallardo. Chiar dacă acum plecăm cu un lot incomplet, sper să facem o figură frumoasă. Fetele s-au angrenat bine în efort și sunt nerăbdătoare să se exprime în teren”, a mai spus Paul Bogdan.

Ea spune c

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns