Liga Europeană (f): România, învinsă de Slovenia. Am încheiat competiția pe locul 3 în grupă

romania volei feminin nationala liga europeana
romania volei feminin nationala liga europeana
Nationala feminina a Romaniei inaintea ultimului meci din Liga Europeană

Naționala feminină de volei a României a încheiat actuala ediție a Ligii Europene cu o înfrângere. Fetele noastre au ratat calificarea în semifinale și se gândesc acum la preliminariile Campionatului European.

În ultimul meci din cadrul grupei C a Ligii Europene la volei feminin, România a fost învinsă cu scorul de 3-0 (25-17, 25-18, 25-13) de Slovenia. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Bogdan Paul a încheiat pe locul 3 în clasamentul grupei, cu 6 puncte, obținute în urma victoriilor cu Ungaria. În rest, fetele noastre au fost învinse cu 3-0 atât de Grecia, cât și de Slovenia.

Evident, nu poate fi vorba de calificare în semifinale, acolo unde a mers Slovenia, cu maximum de puncte și doar un set pierdut. Pe locul 2 în grupă s-a clasat Grecia, care are 12 puncte și așteaptă meciurile din grupa A pentru a putea afla dacă s-a calificat și ea în semifinale.
De la început s-a anunțat că această competiție, Liga Europeană, nu e una de obiectiv ci doar de verificare și încercare de alcătuire a unei echipe competitive în vederea preliminariile Campionatului European. Acestea vor avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie, fetele noastre urmând să joace turnee în Bulgaria și acasă, în România. Din grupă mai fac parte Muntenegru și Elveția.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns