Lube Civitanova a câștigat Campionatul Mondial al cluburilor. Bruno, moment unic: a refuzat titlul de MVP și i l-a cedat lui Leal!

Lube Civitanova este noua campioană mondială a cluburilor

La Betin, în Brazilia, s-a disputat Campionatul Mondial al Cluburilor la volei masculin. S-a impus echipa italiană Cucine Lube Civitanova. La final am avut parte de un moment unic: brazilianul Bruninho a refuzat titlul de MVP, pe care i l-a cedat compatriotului și coechipierului său de la Lube, Leal.

În finala Campionatului Mondial al Cluburilor, Cucine Lube Civitanova a învins cu scorul de 3-1 (25-23, 19-25, 31-29, 25-21) formația braziliană Sada Cruzeiro. Nici măcar cei 6.000 de fani din Ginasio Poliesportivo Divino Braga, din Betim nu i-au putut împiedica pe italieni să cucerească medaliile de aur după ce în ultimii doi pierduseră de fiecare dată finala. De data aceasta, ei au reușit o triplă istorică, pentru că în afară de acest trofeu, ei au cucerit în 2019 și titlul de campioni ai Italiei, și Liga Campionilor. Osmany Juantorena, care a cucerit pentru a cincea oară trofeul, și Yoandy Leal, de patru ori campion mondial al cluburilor, au fost principalele guri de atac ale italienilor în finală, cu câte 20 de puncte fiecare.

Lube Civitanova este noua campioană mondială a cluburilor
Lube Civitanova este noua campioană mondială a cluburilor
În urma acestei înfrângeri, Sada Cruzeiro a rămas cu trei titluri mondiale.

 

Pe locul al treilea s-a clasat Zenit Kazan. Rușii au învins în finala mică formația Al-Rayyan Sports Club, din Qatar, scor 3-0 (25-21, 25-18, 25-17). Pentru Zenit aceasta a fost a șasea medalie în opt participări la Mondialul Cluburilor, pe care l-a câștigay o dată. Ei au mai cucerit două medalii de argint și trei de bronz.

Cele patru echipe pomenite au fost și singurele participante. Mai întâi, formațiile au jucat în sistem turne, fiecare cu fiecare. Apoi, în semifinale, locul 1 a jucat cu ocupanta poziției a patra, iar locul 2 cu locul 3.


Ofertă specială Brățară Charm Volei
– click pe fotografia de mai jos pentru a vedea prețul.
Bratari charm Love Volleyball

Echipa ideală a Campionatului Mondial al Cluburilor la volei masculin. Bruninho a refuzat titlul de MVP

Ca la orice competiție importantă, și la acest Campionat Mondial al Cluburilor s-a realizat o echipă ideală. Momentul anunțării premiilor a fost marcat de un eveniment unic în istoria turneelor de o asemenea însemnătate: titlul de MVP i-a fost acordat ridicătorului e la Lube, idolul Braziliei, Bruno. Numai că acesta, care deja fusese desemnat cel mi bun ridicător al competiției, a refuzat trofeul și l-a chemat pe coechipierul lui de la Civitanova și din naționala Braziliei, Yoandy Leal, căruia i-a dat cupa!

Echipa ideală a Campionatului Mondial al Cluburilor arătă astfel:

Secunzi: Osmany Juantorena (Cucine Lube Civitanova) & Facundo Conte (Sada Cruzeiro Vôlei)
Centri: Artem Volvich (Zenit Kazan) & Robertlandy Simon (Cucine Lube Civitanova)
Libero: Fabio Balaso (Cucine Lube Civitanova)
Ridicător: Bruno Rezende (Cucine Lube Civitanova)
Fals: Evandro Guerra (Sada Cruzeiro Vôlei)
MVP: Yoandy Leal (Cucine Lube Civitanova) (inițial i-a fost acordat lui Bruno)
Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.

Echipa ideală a Campionatului Mondial al cluburilor
Echipa ideală a Campionatului Mondial al cluburilor


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns