Meciurile de la Jocurile Olimpice se vor juca fără time-out tehnic!

brazilia volei masculin campioana america de sud
brazilia volei masculin campioana america de sud
Brazilia e favorita la titlul olimpic

Cu 15 zile înaintea startului Jocurilor Olimpice, Federația Internațională de Volei a anunțat o măsură menită să sporească atractivitatea meciurilor pentru televiziuni și telespectatori.

Concret, FIVB a anunțat azi că toate cele 76 de meciuri din turneele de volei în sală de la Jocurile Olimpice se vor disputa fără time-out-uri tehnice. Adică meciul nu se va mai întrerupe la 8 și 16 în primele patru seturi ale partidei.

Motivația scoaterii acestor momente de odihnă este aceea că astfel meciurile se vor mai scurta, iar spectatorii se vor putea bucura mai mult de prezența la Jocurile Olimpice și vor putea vedea mai multe sporturi în afară de volei. De fapt, toți specialiștii sunt de părere că această decizie a fost luată la presiunile televiziunilor, care vor ca meciurile să se mai scurteze. Culmea e că și acele time-out-uri tehnice fuseseră introduse tot pentru a satisface televiziunile, care își puteau astfel rula reclamele. Acum, se pare că lucrurile s-au schimbat radical și obiectivul acestora e să scurteze cumva durata partidelor. Durata ideală a unui meci pentru ele ar fi, conform conducătorilor unor astfel de instituții, de o oră și 45 de minute. Adică exact cât un meci de fotbal…

Trebuie menționat că renunțarea la time-out-urile tehnice se face doar pentru meciurile de la Jocurile Olimpice, celelalte partide, din alte competiții, disputându-se după vechile reguli. Evident, time-out-urile clasice, cele două pe echipă din timpul setului, rămân în vigoare.

Acum, și cu time-out tehnic și fără, la Jocurile Olimpice ne va aștepta un spectacol pe cinste, la Maracanãzinho urmând a se disputa câte 6 meciuri în fiecare zi.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns