Ministrul Educației și Cercetării le-a interzis cluburilor din subordine practica votului prin delegație la Adunările Generale

alegeri minge volei federatie

Devenite o adevărată modă în federațiile sportive din România, delegațiile în alb acordate de șefii cluburilor de copii și juniori unor persoane din afara grupărilor care să le reprezinte și care să poată chiar vota pentru ele la Adunările Generale, devin istorie. Iar prima Adunare Generală la care se va aplica noua lege este chiar cea de miercuri, 30 septembrie, din cadrul Federației Române de Volei!
În Monitorul Oficial de vineri, 25 septembrie, partea I, au fost publicate două ordine emise de Ministrul Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie, la 23 septembrie. Acestea se referă la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat, respectiv la unitățile sportive cu program sportiv suplimentar. Concret, se referă la TOATE grupările de copii și juniori care depind de MEC: CSS-uri, LPF-uri, cluburi care reprezintă licee, școli sau universități.

Iar ceea ce s-a schimbat este exact acel punct pe care s-au tot bazat de-a lungul timpuluoi unii candidați: paragraful din Regulamentul de Organizare care până acum permitea ca o grupare sportivă să fie reprezentată la Adunările Generale, sau la alte ședințe, de delegați care să nu fie angajați ai unității respective. Ei bine, din 25 septembrie, ziua publicării în Monitorul Oficial, acest lucru nu mai este posibil. Iar prima Adunare Generală la care se va aplica noul punct din Regulament este chiar cea din cadrul Federației Române de Volei, din 30 septembrie.

”Gazeta Sporturilor” a scris pe larg despre practica delegațiilor de la alegerile Federației Române de Volei. AICI puteți citi articolul respectiv.
Cei care votează pentru cluburile sportive trebuie să fie angajați ai grupărilor respective

Astfel, în urma noilor schimbări, singurele persoane care au dreptul de a reprezenta clubul sportiv care aparține de Ministerul Educației și Cercetării sunt directorul sau un delegat care trebuie să fie obligatoriu angajat al unității respective. Aici e toată cheia schimbării, pentru că astfel nu vor mai avea voie să voteze în numele cluburilor sportive școlare sau universitare, indiferent de forma lor de organizare – evident, nu includem aici cluburile private – persoane din alte localități, sau apropiați ai federalilor, oameni care nu de puține ori au înclinat balanța într-o parte sau alta, chiar dacă nu aveau nici o legătură cu cluburile. Și nu e vorba aici doar de Federația Română de Volei, ci de toate celelalte organisme naționale care acceptau prezența delegaților din afara cluburilor, care ar fi putut vota în funcție de interesele proprii, nu neapărat de ce li se transmite de către conducătorii formațiilor pe care le reprezentau.

Mai jos vedeți ordinele de ministru așa cum au fost ele publicate în Monitorul Oficial din 25 septembrie 2020.

Primul ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie
Primul ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie
Al doilea ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie
Al doilea ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie (Partea I)
Al doilea ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie
Al doilea ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 25 septembrie (Partea a II-a)Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns