Ministrul Ionuț Stroe: ”Copiii și juniorii nu reiau antrenamentele. Campionatele lor trebuie închise”

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut marți o conferință de presă în care a încercat să explice condițiile în care se va relua activitatea sportivă după terminarea stării de urgență, adică după 15 mai.  Copiii și juniorii nu pot reîncepe pregătirea, iar campionatele lor ar trebui anulate.
Concret, cei care vor relua activitatea sportivă vor fi doar componenții echipelor de seniori care mai vor să termine campionatele (e cazul fotbalului și, dacă vor avea puterea financiară de a respecta normele drastice impuse, al handbalului) și ai loturilor olimpice, dar numai în condiții stricte de izolare în cantonament. De asemenea, există o listă cu sporturi individuale în care se poate reîncepe pregătirea. Practic, se va intra în cantonament în 15 mai sau când dorește un club sportiv și se va ieși de acolo abia după terminarea competițiilor, sau dacă se vor relaxa de tot măsurile, ceea ce nu va fi cazul în viitorul apropiat. Adică urmează un cantonament de două-trei luni.Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe: ”Acum nu poate fi vorba de reluarea antrenamentelor la nivel de juniori”

L-am întrebat pe ministru dacă vor putea fi reluate și antrenamentele copiilor și juniorilor în sporturile de echipă, dar și care va fi soarta campionatelor naționale la care aceștia participau. Conform oficialului român, antrenamentele de juniori nu se vor relua în viitorul apropiat. ”Cu copiii, cu juniorii, cu tineretul, lucrurile trebuie privite în paralel cu ce se întâmplă în domeniul școlar. E evident că în momentul de față nu poate fi cazul reluării antrenamentelor sportive la nivel de juniori. Vreau să fie bine înțeles de toată lumea. Reluarea sportului se face treptat, gradual. Vom începe cu seniorii. Vom evalua situația permanent, din două în două săptămâni și când ne vom asigura că toate riscurile sunt diminuate, vom putea relua și antrenamentele copiilor și juniorilor”, a spus ministrul Ionuț Stroe.


Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe: ”Competițiile juniorilor trebuie închise, dar e numai o recomandare”

În ceea ce privește soarta campionatelor de copii și juniori care trebuiau încheiate în această primăvară sau vară, Ionuț Stroe e de părere că acestea trebuie suspendate definitiv. Dar, așa cum a declarat, aceasta e doar o recomandare a MTS, fiecare federație urmând să decidă în cazul propriilor competiții. ”Evident că aceste competiții ale juniorilor trebuie închise. Dar nu noi ca minister spunem asta, e sarcina organizatorilor, a federațiilor, să acționeze cu curaj și responsabilitate, să reprogrameze, să anuleze, să amâne aceste competiții. Nu noi vom transmite, noi doar le-am făcut recomandări și sarcina e a celor care le organizează să respecte regulile”, a explicat Ministrul Tineretului și Sportului.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (m): Steaua a pierdut un punct la Cluj în ultimul meci al etapei a șasea

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:   Volei pe plajă, turneu Mersin (f): Beata Vaida și Adriana Matei au terminat pe locul 7

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns