Minunile turcilor: se joacă 8 meciuri în aceeași sală, în același timp. La Festival participă 4.500 de jucători și jucătoare

festivalul volei izmir 8 meciuri simultan
festivalul volei izmir 8 meciuri simultan
La Festivalul de Volei de la Izmir se dispută 8 meciuri în același timp

În Turcia, la Izmir, se află în plină desfășurare în aceste zile un festival unic în lume, cred. Nu mai puțin de 8 meciuri se joacă simultan în aceeași sală!

Turcii fac tot ce pot pentru a populariza orice sport, iar voleiul se numără printre cele preferate de fani. Tocmai de aceea, în aceste zile a început, la Izmir, un festival care reunește echipe de speranțe, cadeți și juniori atât la feminin cât și la masculin. Până aici nimic ieșit din comun, numai că pentru organizarea acestui Festival al voleiului, Federația Turcă a închiriat Sala de Expoziții din Izmir, un spațiu de 26.000 de merti pătrați, pe care se dispută, simultan, câte 8 meciuri (4 feminine și 4 masculine)! În total, într-o zi au loc 16 partide.

Festivalul a început pe 30 mai și se va încheia pe 3 iulie, în total, în cele 35 de zile ale Festivalului, 4.500 de jucători și jucătoare jucând pentru titlurile competiției. Pe lângă meciurile de volei în care sunt implicați, copiii sunt atrași și în alte activități, participă la concerte, la expoziții de pictură, la ateliere în care se discută regulamentul antidoping, regulamentele jocului de volei sau noi tehnici de antrenament. Totul este organizat, desigur, cu un singur scop: atragerea tinerilor către acest sport și descoperirea acelor elemente de valoare care să facă să strălucească voleiul din Turcia. Sper să văd și în România astfel de manifestări.


festival volei izmir meciuri turcia
Meciurile se disputa de-a lungul a 35 de zile

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns