Naționala de junioare a României a încheiat Balcaniada pe locul 6

Nationala junioare volei Romania 2015
Nationala junioare volei Romania 2015
Naționala de junioare a Romaniei prezenta la Balcaniada de la Subotica, august 2015

Naționala de junioare a României a terminat pe locul 6 în clasamentul final al Balcaniadei care a avut loc la Subotica, în Serbia.Naționala de junioare a României a fost învinsă dramatic, cu scorul de 3-2 (25-21, 19-25, 13-25, 25-22, 15-13), de selecționata similară a Bosniei&Herțegovinei în meciul pentru locul 5 de la Balcaniadă. Astfel, fetele noastre au terminat pe locul 6 în clasamentul final. Demn de remarcat e că trei din cele patru meciuri disputate de ele s-a încheiat cu scorul de 3-2. Tricolorele au învins Muntenegru, ieri, dar au pierdut, în grupă, cu Moldova, și acum în ultima partidă, cu Bosnia&Herțegovina. Singurul meci care nu s-a încheiat cu scorul de 3-2 a fost cel pierdut cu Serbia, în grupe, încheiat cu 3-0 pentru gazdele competiției.

Sârboaicele au câștigat, de altfel, și titlul balcanic, învingând cu scorul de 3-0 (25-23, 25-22, 30-28) Bulgaria, în finală. Medaliile de bronz au fost obținute de Turcia, învingătoare cu 3-0 (25-15, 25-7, 25-18) în fața Moldovei.

Pe locul 7 în clasamentul final s-a clasat Muntenegru.

serbia campioana balcanica junioare
Nationala Serbiei a cucerit titlul balcanic la junioare

S-au acordat și câteva premii individuale, iar numele fetelor care le-au obținut e bine să le reținem, pentru că este foarte posibil să le revedem la marile competiții din viitor.

MVP: Gergana Dimitrova (Bulgaria)

Cel mai bun ridicător: Zahana Shahpazova (Bulgaria)

Cel mai bun atacant: Bojana Milenkovic (Serbia)

Cea mai bună jucătoare la serviciu: Katarina Lazovic (Serbia)

Cea mai bună jucătoare la serviciu: Maja Aleksic (Serbia)

Cel mai bun libero: Ayça Aykaç (Turcia)

mvp balcaniada junioare 2015 volei
Ele sunt cele mai bune 6 jucatoare de la Balcaniada junioarelor 2015

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns