Naţionala de volei feminin a României şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European

romania echipa volei feminin europene
romania echipa volei feminin europene
Nationala Romaniei inaintea primului meci de la turneul final al Campionatului European

Naţionala de volei feminin a României şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European 2017.

Naţionala feminină de senioare a României şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European 2017. România va face parte din Grupa E, alături de Bulgaria, Elveţia şi cea mai bine clasată echipă de pe locul 2 din faza întâi preliminară. Vestea foarte bună este că unul dintre turneele de calificare se va juca în România.

AICI vedeţi ce adversare va avea naţionala masculină a României în preliminariile Campionatului European din 2017.

Concret, sistemul de calificare la Europenele din 2017 este următorul:

  • Echipele „mici” dispută un prim tur preliminar. Ele au fost împărţite în două grupe de câte şase formaţii.

Iată componenţa acestor grupe (meciurile vor avea loc în perioada 19-22 mai 2016)

Grupa 1: Danemarca, Suedia, Estonia, Luxemburg. Meciurile vor avea loc în Estonia

Grupa 2: Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Lituania, Norvegia. Meciurile vor avea loc în Lituania.

Se califică în faza a doua echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă plus formaţia cea mai bună de pe locurile secunde.

  • În faza a doua au intrat restul formaţiilor în afara celor calificate direct la Europene după terminarea Campionatelor Europene din Olanda şi Belgia. Printre cele intrate direct în faza a doua a fost şi România care a fost în urna a doua valorică la tragerea la sorţi. O bucurie mai mare, în schimb, este că unul dintre cele două turnee de calificare ale grupei noastre va avea loc în România.
  • Sistemul de calificare este simplu: echipele au fost împărţite în şase grupe de câte patru echipe, care vor disputa două turnee, acasă la două dintre respectivele patru formaţii în datele de 15-18 septembrie 2016, respectiv 22-25 septembrie 2015. La finalul celor două turnee, ocupantele locurilor 1 în fiecare dintre cele 6 grupe se califică direct la turneul final, care va avea loc în Georgia şi Azerbaidjan, în 2017. Echipele clasate pe locul secund în fiecare grupă vor disputa un nou tur de calificare.
CITEȘTE ȘI:   Campionatul Mondial 2018 Italia-Bulgaria (m): Programul partidelor de duminică. Unde se pot vedea meciurile

Iată componenţa celor şase grupe.

Grupa A: Italia, Ucraina, Austria, Letonia. Gazde vor fi Ucraina (primul turneu) şi Italia (turneul doi).

Grupa B: Belgia, Franţa, Spania, prima clasată în Grupa 2 a primei faze. Gazde vor fi Franţa (primul turneu) şi Belgia (turneul doi).

Grupa C: Polonia, Ungaria, Finlanda, prima clasată în Grupa 1 a primei faze. Gazde vor fi Ungaria (primul turneu) şi Polonia (turneul doi).

Grupa D: Croaţia, Israel, Slovacia, Portugalia. Gazde vor fi Portugalia (primul turneu) şi Croaţia (turneul doi).

Grupa E: Bulgaria, ROMÂNIA, Elveţia, cea mai bine clasată echipă de pe locul 2 în faza 1. Gazde vor fi ROMÂNIA (primul turneu) şi Bulgaria (turneul doi).

Grupa F: Cehia, Belarus, Grecia, Slovenia. Gazde vor fi Cehia (primul turneu) şi Slovenia (turneul doi).

Turul al treilea, la care vor participa ocupantele locurilor secunde în fiecare dintre cele 6 grupe, se va disputa sub forma a trei meciuri eliminatorii. Ele se vor disputa în a doua jumătate a lunii mai 2017, data urmând să fie confirmată.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns