Naţionala de volei masculin a României şi-a aflat adversarele din grupa de calificare la Campionatul European 2017

volei romania echipa nationala stiri
volei romania echipa nationala stiri
Echipa Nationala de volei masculin a Romaniei

Naţionala de volei masculin a României şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European de seniori din 2017.

Conform tragerii la sorţi, echipa naţională a României, va juca în Grupa F, alături de Cehia, Estonia şi Macedonia. După cum vedeţi, formaţia noastră va avea ca adversare două naţionale prezente la Campionatul European, Cehia şi Estonia. Aceasta din urmă a fost antrenată la Europene de Giani Creţu, aşa că dacă îşi va prelungi contractul – nu văd motive să nu rămână la echipă, mai ales că a reuşit să o califice în play-off-ul CE – îl vom vedea la lucru în România. Pentru că, e foarte important de ştiut că pentru prima dată în ultimii ani, ţara noastră va găzdui unul dintre cele două turnee de calificare. Favorită pentru rolul de gazdă pare a fi Craiova.

Concret, sistemul de calificare la Europenele din 2017 este următorul:

  • Echipele „mici” dispută un prim tur preliminar. Ele au fost împărţite în trei grupe de câte patru formaţii.

Iată componenţa acestor grupe (meciurile vor avea loc în perioada 19-22 mai 2016)

Grupa 1: Suedia, Azerbaidjan, Elveţia, Georgia. Meciurile vor avea loc în Georgia

Grupa 2: Austria, Luxemburg, Moldova, Lituania. Meciurile vor avea loc în Luxemburg.

Grupa 3: Israel, Ungaria, Norvegia, Anglia. Meciurile vor avea loc în Norvegia.

Se califică în faza a doua echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă plus cele mai bune două formaţii de pe locul secund.

  • În faza a doua au intrat restul formaţiilor în afara celor calificate direct la Europene după terminarea Campionatelor Europene din Bulgaria şi Italia. Printre cele intrate direct în faza a doua a fost şi România care, trebuie spus, a fost prima peste linia „formaţiilor mici”, ceea ce nu poate decât să ne bucure, deşi e o bucurie meschină. O bucurie mai mare, în schimb, este că unul dintre cele două turnee de calificare ale grupei noastre va avea loc în România.
  • Sistemul de calificare este simplu: echipele au fost împărţite în şase grupe de câte patru echipe, care vor disputa două turnee, acasă la două dintre respectivele patru formaţii în datele de 15-18 septembrie 2016, respectiv 22-25 septembrie 2015. La finalul celor două turnee, ocupantele locurilor 1 în fiecare dintre cele 6 grupe se califică direct la turneul final, care va avea loc în Polonia, în 2017. Echipele clasate pe locul secund în fiecare grupă vor disputa un nou tur de calificare.

Iată componenţa celor şase grupe.

Grupa A: Germania, Spania, Muntenegru, a doua cea mai bună ocupantă a locului 2 în faza 1. Gazde vor fi Muntenegru (primul turneu) şi Spania (turneul doi).

Grupa B: Finlanda, Portugalia, Danemarca, prima clasată în Grupa 1 a primei faze. Gazde vor fi Danemarca (primul turneu) şi Finlanda (turneul doi).

Grupa C: Belgia, Grecia, Ucraina, cea mai bună echipă de pe locul 2 din prima faza. Gazde vor fi Grecia (primul turneu) şi Belgia (turneul doi).

Grupa D: Slovacia, Croaţia, Letonia, prima clasată în Grupa 3 a primei faze. Gazde vor fi Slovacia (primul turneu) şi Croaţia (turneul doi).

Grupa E: Olanda, Turcia, Belarus, prima clasată în Grupa 2 a primei faze. Gazde vor fi Turcia (primul turneu) şi Olanda (turneul doi).

Grupa F: Cehia, Estonia, Macedonia, ROMÂNIA. Gazde vor fi ROMÂNIA (primul turneu) şi Cehia (turneul doi).

Turul al treilea, la care vor participa ocupantele locurilor secunde în fiecare dintre cele 6 grupe, se va disputa sub forma a trei meciuri eliminatorii. Ele se vor disputa în a doua jumătate a lunii mai 2017, data urmând să fie confirmate.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns