Naționala de volei senioare a României ocupă locul 31 în clasamentul mondial. Lider e China

china aur olimpic podium volei
china aur olimpic podium volei
Nationala Chinei, cu aurul olimpic

Naționala feminină de volei senioare a României ocupă locul 31 în clasamentul mondial publicat de Federația Internațională de Volei.

Publicat după terminarea Jocurilor Olimpice, clasamentul confirmă superioritatea Chinei, câștigătoarea medaliilor de aur la Rio de Janeiro. Asiaticele au urcat două locuri față de precedenta ierarhie, devansând SUA, fostul lider, care a coborât pe 2, și Brazilia, care a coborât pe locul al patrulea. Pe poziția a treia a urcat Serbia, finalista Jocurilor Olimpice.

Naționala României se menține pe locul 31, cu 18 puncte, la egalitate cu Algeria. Fetele noastre ar mai putea avansa dacă se vor califica la Campionatul European. Ele vor participa, în luna septembrie, la calificările pentru turneul final.
AICI vedeți întreg clasamentul mondial.

AICI vedeți pe ce loc se află naționala masculină a României în clasamentul mondial.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

2 thoughts on “Naționala de volei senioare a României ocupă locul 31 în clasamentul mondial. Lider e China

  1. Va rog. Sa scr,ieti si de realizari chiar daca sunt putine.
    La Balkaniada din Serbia Muntenegru jucatoarea de 13 ani la o competitie la care varsta era ptr U 16 jucatoarea Alexia Carutasu a fost declarata cea mai buna tragatoare. Peste sarboaice ,turcoaice si bulgaroaice.

Lasă un răspuns