Naționala feminină a României debutează joi în cel de-al doilea turneu de calificare la Campionatul European. Meciurile sunt la Piatra Neamț și vor fi televizate

romania nationala volei feminin stiri
romania nationala volei feminin stiri
Nationala feminina a Romaniei, inaintea debutului in turneul din Bulgaria

Naționala de volei senioare a României va disputa, de joi și până sâmbătă, la Piatra Neamț, meciurile decisive pentru calificarea la turneul final al Campionatului European.

Clasată pe locul 3 în urma primului turneu de calificare, disputat săptămâna trecută, în Bulgaria, naționala României trebuie să termine pe primul loc pentru a se califica direct la turneul final al Europenelor, sau măcar pe locul secund în clasamentul general al grupei E, pentru a putea juca în faza a treia de calificare la Euro.
Totul se va decide, așadar, în cele trei zile de întreceri de la Piatra Neamț, acolo unde vor participa echipele României, Bulgariei, Muntenegrului și Elveției. Balul va fi deschis de echipa țării noastre, care va întâlni, de la ora 17.00, Elveția. În urmă cu câteva zile, tricolorele au învins cu scorul de 3-1. Meciul va fi transmis în direct pe Digisport 3. De altfel, DigiSport va transmite toate cele trei meciuri ale echipei noastre, toate având loc de la aceeași oră, 17.00.

Iată programul turneului de la Piatra Neamț

JOI

Ora 17.00: Elveția – România

Ora 19.45: Bulgaria – Muntenegru

VINERI

Ora 17.00: România – Muntenegru

Ora 19.45: Elveția  – Bulgaria

SÂMBĂTĂ

Ora 17.00: România – Bulgaria

Ora 19.45: Muntenegru – Elveția

Clasament după primul turneu

  1. Bulgaria 9 p
  2. Muntenegru 4 p
  3. România 3 p
  4. Elveția 2 p

Prima clasată în ierarhia alcătuită la finalul turneului de la Piatra Neamț se califică la turneul final al Campionatului European. Echipa situată pe locul secund va merge în faza a treia a calificărilor.

Componenţa echipei României este următoarea

Universali: Ioana Baciu, Roxana Bacşiş

Extreme: Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Ananmaria Berdila, Adina Salaoru

Ridicatori: Diana Tataru, Alice Kapelovies

Centri: Andreea Petra, Georgiana Fales, Nneka Onyejekwe

Libero: Andreea Ispas, Mihaela Albu

Antrenor principal: Davide Delmati

Antrenor secund: Madalina Angelescu

Preparator fizic: Vasile-Bosi Florin

Fizioterapeut: Andrei Costea

Statistician: Lucian Voinea

 

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns