Naţionala feminină a României şi-a asigurat locul în barajul de calificare la Campionatul European

romania volei feminin calificari europene
romania volei feminin calificari europene
Nationala Romaniei si-a asigurat locul in barajul pentru Campionatul European

Naţionala feminină de volei a României şi-a asigurat azi, la Piatra Neamţ, locul secund în clasamentul final al grupei E de calificare la Campionatul European de anul viitor. Ceea ce înseamnă că fetele noastre vor disputa, la începutul lunii octombrie, o „dublă” de baraj pentru calificarea la turneul final.

Naţionala feminină de volei a României a învins cu scorul de 3-0 (25-17, 25-19, 25-15) formaţia Muntenegrului, în cea de-a doua etapă a turneului de calificare pentru Europene, turneu care are loc la Piatra Neamţ. Cu această victorie, care a reprezentat o revanşă pentru înfrângerea suferită săptămâna trecută, în Bulgaria, echipa noastră şi-a asigurat, cu o etapă mai devreme, locul secund în clasamentul general al grupei E. Astfel, va juca sigur în barajul de calificare la Campionatul European.

Meciurile de baraj vor avea loc în dublă manşă în zilele de 1 şi 9 octombrie, contra uneia dintre celelalte 5 ocupante ale locului secund în grupele A, B, C, D şi F.

Sâmbătă, în ultimul meci din această fază a calificărilor, româncele vor juca împotriva liderului, Bulgaria, formaţie care şi-a asigurat deja calificarea la turneul final, din calitate de câştigătoare a grupei.

Programul turneului de la Piatra Neamț

JOI

Elveția – România 0-3 (12-25, 11-25, 14-25)

Bulgaria – Muntenegru 3-1 (26-28, 25-11, 25-12, 25-18)

VINERI

România – Muntenegru 3-0 (25-17, 25-19, 25-15)

Elveția  – Bulgaria 2-3 (25-20, 17-25, 25-23, 15-25, 12-15)

SÂMBĂTĂ

Ora 17.00: România – Bulgaria

Ora 19.45: Muntenegru – Elveția

Clasament după 5 etape

  1. Bulgaria 5 victorii (14 p)
  2. România 3 victorii (9 p)
  3. Muntenegru 1 victorie (4 p)
  4. Elveția 1 victorie (3 p)

Prima clasată în ierarhia alcătuită la finalul turneului de la Piatra Neamț se califică la turneul final al Campionatului European. Echipa situată pe locul secund va merge în faza a treia a calificărilor, care constă într-un meci de baraj cu o altă ocupantă a unui loc secund. Clasamentul se face după numărul meciurilor câștigate. În caz de egalitate, departajarea se face în funcție de punctele acumulate.

Componenţa echipei României

Universali: Ioana Baciu, Roxana Bacşiş

Extreme: Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Ananmaria Berdila, Adina Salaoru

Ridicatori: Diana Tataru, Alice Kapelovies

Centri: Andreea Petra, Georgiana Fales, Nneka Onyejekwe

Libero: Andreea Ispas, Mihaela Albu

Antrenor principal: Davide Delmati

Antrenor secund: Madalina Angelescu

Preparator fizic: Vasile-Bosi Florin

Fizioterapeut: Andrei Costea

Statistician: Lucian Voinea

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns