Naționala feminină a României U17 a obținut două victorii în Turcia

Naționala feminină de volei a României Under 17 (jucătoare născute în 2002 sau mai mici) a disputat trei meciuri amicale la Ankara, împotriva reprezentativei similare a Turciei. Bilanțul a fost favorabil fetelor noastre.
Naționala României Under 17 a câștigat două din cele trei partide disputate la Ankara, contra Turciei, o națională puternică, situată pe locul 6, cu o poziție în fața ”tricolorelor” la Campionatul European din acest an. Cele două au fost colege și în grupa de la CE, acolo unde româncele învinseseră Turcia cu 3-1.

Cronologic, primul meci, cel din 21 decembrie, s-a încheiat cu succesul româncelor, care s-au impus cu scorul de 3-2 (25-22, 21-25, 25-21, 20-25, 20-18)

A doua partidă, disputată pe 22 decembrie, a revenit turcoaicelor, care s-au impus cu 3-1 (25-20, 26-24, 21-25, 25-22).

În fine, azi, 23 decembrie, fetele noastre au învins cu scorul de 3-1 (16-25, 25-15, 25-23, 25-20). La final s-a mai jucat un set până la 15 puncte, câștigat de gazde la 12.
Echipa antrenată de Marius Macarie și Adrian Mihăilă revine duminică în țară și își va relua pregătirea la Ploiești pentru preliminariile Campionatului European U17, care vor avea loc în acest oraș, în perioada 4-7 ianuarie. Adversarele româncelor vor fi naționalele Elveției (4 ianuarie), Suediei (5 ianuarie) și Belgiei (7 ianuarie). Până atunci, România va juca alte meciuri amicale în compania selecționatei similare a Franței, care se va afla la Ploiești în perioada 28 decembrie – 2 ianuarie.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “Naționala feminină a României U17 a obținut două victorii în Turcia

  1. Abandonasem această zonă personală, deoarece am fost voleibalistă cu perspective care, din păcate, nu s-au concretizat! Aşa a fost să fie, însă, fiica mea, Ionescu Denisa-Ioana, îmi moşteneşte calităţile şi iubirea pentru acest sport! Frumos sport! M-am ţinut departe de această „patimă”, pentru că am renunţat, dar nu de bunăvoie! Aşa că afirm: TOTUL PENTRU VOLEI!!!

Lasă un răspuns